Meghalt a Lynyrd Skynyrd utolsó alapító tagja, Gary RossingtonA kép forrása: Wikipedia

Évek óta tartó egészségügyi problémákkal való küzdelem után 71 éves korában elhunyt Gary Rossington, az ünnepelt gitáros és dalszerző, aki 1964-ben többedmagával megalapította a legendás amerikai rockzenekart, a Lynyrd Skynyrdot. 

Ő volt a zenekar utolsó életben maradt eredeti tagja, és a banda számos ikonikus dalának megírásában is közreműködött, melyek közé tartozik például a Sweet Home Alabama is. Halálának okáról nem közöltek részleteket. Halálának bejelentése alig másfél évvel azután történt, hogy sürgősségi műtéten esett át. Rossington felépült, és újra csatlakozott a zenekarhoz, és a ZZ Top egy közelgő turnéján is játszott volna. 

A fényes zenei karrierje mellett Rossington azzal vonult be a történelembe, hogy túlélte az 1977-es szörnyű repülőgép-szerencsétlenséget, amely során négy zenekari társa, köztük a frontember Ronnie Van Zant is az életét vesztette. 

Garyt a rajongók és a szakma mellett felesége, Dale Krantz-Rossington és két lányuk gyászolja. Barátai és zenésztársai a közösségi médiában emlékeztek meg róla.

A banda dalai olyan nagysikerű filmekben és sorozatokban csendültek fel, mint a Family Guy, a Zombieland 2: A második lövés vagy a Kingsman: A titkos szolgálat.