Nemi erőszakkal vádolták meg az Egy zuhanás anatómiája színészét, Samuel Theist, az eset állítolag a színész-rendező új filmjének forgatásán történt

Samuel Theis, a Golden Globe-díjas Egy zuhanás anatómiája színésze súlyos vádakkal néz szembe a harmadik rendezői projektje, a Je te jure forgatása kapcsán.

A Variety szerint Theist azzal vádolták, hogy a film forgatása során megerőszakolta a stáb egyik tagját. Az állítólagos incidens egy július 1-jei partit követően történt, ahol a stábtag ittas állapotban a buli helyszínén töltötte az éjszakát, majd később azt állította, hogy Theis kora reggel megerőszakolta. Theis azonban azt állítja, hogy maga a találkozás közös megegyezéssel történt.

Az állítást követően a Caroline Bonmarchand producer által vezetett produkciós csapat megbízott egy harmadik féltől származó szervezetet, hogy belső vizsgálatot folytasson a stábtagok és a stáb körében. Elővigyázatossági intézkedésként Theist eltávolították a forgatásról, de távollétében is módot talált arra (erre lehetősége is volt), hogy továbbra is rendezze a filmet. Reggelente előkészítette a napi munkát, majd visszavonult egy másik szobába, és monitorokon keresztül kommunikált a csapattal. A színészek szükség esetén konzultálhattak vele.

A Je te jure forgatása júliusban fejeződött be. Állítólag a stábtag rendőrségi feljelentést tett Theis ellen, bár Theis ügyvédje, Marie Dosé azt állította, hogy nincs tudomása semmilyen hivatalos feljelentésről vagy folyamatban lévő nyomozásról. Dosé kijelentette, hogy a produkció által elrendelt független vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy semmi nem utalt szexuális erőszakra.