A múlt héten érkezett meg A korona utolsó évadának második fele, de ennek ellenére is ez a sorozat most a legnézettebb a magyar nézők körében!

Miről szól a történet? Egy tizenéves lány. Két testvér. Egy alapfelállás, ami már ezer éve működik a romantikus mesékben.

Az Én és a Walter fiúk című új tinidráma december 7-én került fel a Netflixre. Már a trailer alapján olyan ismerős sorozatokhoz hasonlították az új üdvöskét, mint a Prime Video kedvelt sikere, A nyár, amikor megszépültem, amelyben szintén egy tinilány keveredik romantikus kapcsolatba egyszerre két testvérrel is. 

Így indult minden

Ali Novak 2012-es regénye, amely először a Wattpad nevű oldalon jelent meg, a sorozat egy 15 éves Jackie nevű lányt követ, aki egy autóbalesetben elveszíti a családját, és kénytelen elhagyni a manhattani életét, hogy Coloradóba költözzön anya végakarata szerint, annak legjobb barátnőjéhez, Katherine Walterhez és 10 gyerekből álló, féktelen családjához, akik közül kilenc fiú...

Jackie a Walter család tiszteletbeli tagjává válik, de ahogy küzd az új iskolában és városban való beilleszkedéssel, a Walter fiúk közül kettő - a merengő, sportos Cole és az érzékeny, okos Alex - között találja magát.

A siker útja

"Bármennyire is helytelenek és mérgezőek ezek a szerelmi háromszögek, legyünk őszinték, mi annyira szeretjük őket" - olvasható az egyik komment a sorozat trailere alatt.

És valóban rajonganak a sorozatért, ami december 8-án - mindössze egy nappal a premierje után - az első helyen végzett a streaming-szolgáltató top tévéműsorainak listáján az Egyesült Államokban. Minden epizód alig egy órás, és a sorozat mind a 10 epizódja streamelhető.

A most 25 éves Novak 15 éves korában kezdte el írni az "Életem a Walter fiúkkal" című könyvet. Történetét a Wattpadon osztotta meg, a fanfiction írások népszerű online platformján, ahol többségében saját kiadású, eredeti fikciós művek jelennek meg. Más figyelemre méltó #könyvbőlképernyőre projektek voltak például A csókfülke és a Miután sorozat.

Novak az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy könyvének ihletője a Vámpírnaplók című sikeres, tinikönyvből lett tévésorozat volt, amelynek története szintén egy jellegzetes szerelmi háromszög körül bonyolódik.

"A szerelmi háromszögekről mindig van mit mondani, de az én sztorimat Damon és Stefan ihlette a Vámpírnaplókból" - mondta Novak - "Egyszerűen van valami olyan lenyűgöző egy szerelmi háromszögben, és nagyon sok YA könyv van, amelyre hatással volt ez a sorozat.

"Ugyanakkor biztosítani akartuk, hogy mindkét fiú egyenlő súlyt kapjon. És szerintem sokkal több van ebben a történetben, mint a szerelmi háromszög". - osztotta meg véleményét az írónő.

Miután kezdetben saját kiadásban jelentette meg a történetet, Novak könyvét 2014-ben hagyományos kiadásra is megvették.

dráma | romantikus

A történet a tizenöt éves manhattani Jackie Howardot követi, aki egy tragikus balesetben elveszíti családját. Jackie maga mögött hagyja a kiváltságos és rendezett New York-i... több»