Netflix: Film készült Arnold Schwarzeneggerről, itt az előzetes!

A hírességekkel foglalkozó dokumentumfilmeknek manapság nagy divatja van.

Ahogy azonban a New York Magazine egy nemrégiben megjelent cikke (fantasztikus, kötelező olvasmány) rámutat az utóbbi évek növekvő doku- és doku-sorozat robbanásának "zavaros etikájáról" szóló cikkben, a hírességekkel foglalkozó dokuk nagy részét maguk az alanyok készítik, és ezek a filmek a témájuknak szóló hiúsági reklámfilmek vagy doku-információs reklámok.

Az Arnold, a legendás Arnold Schwarzeneggerről szóló új Netflix-dokumentum azonban nem nevezi Schwarzeneggert semmiféle producerként vagy másként, ami remélhetőleg jó előjel (bár sosem lehet tudni, mi történik a kulisszák mögött, így még mindig lehet beleszólása akár végső vágásba, ahogy sokan teszik ezt a celeb-dokuk esetében).

Schwarzeneggernek lenyűgöző története van. Míg egyesek úgy tekinthetnek rá, mint a buta osztrák tölgyre, aki testépítő karrierjét ikonikus akciószínészi karrierre váltotta, egy másik, nagyvonalúbb értelmezés szerint egy öntevékeny bevándorló, aki akaratával, elszántságával és erejével a világszínpadon landolt, és talán egy generáció utolsó tagja volt, aki megvalósította az amerikai álom halványuló fogalmát.

Schwarzenegger volt világklasszis testépítő, legendás akciósztár, Kalifornia kormányzója, és úgy tűnik, jól beleélte magát az empátia korába. Az Arnold intim betekintést nyújt Schwarzenegger életébe és karrierjébe, úgy rántja le a függönyt, mint még soha - írja a Netflix.

Íme a hivatalos szinopszis:

Ez a háromrészes dokumentumfilm-sorozat eddig soha nem látott felvételeket és történeteket mutat be Arnold Schwarzenegger útjáról a vidéki Ausztriából az amerikai álom legmagasabb szintjéig. A sorozatban Schwarzenegger, barátai, ellenségei, színésztársai és megfigyelői eddig soha nem látott őszinteséggel nyilatkoznak. Sokakat látunk beszélni a vasat pumpáló napjairól a hollywoodi diadalain át egészen a Kalifornia állam kormányzásával töltött időszakáig. Családi életének örömei és zűrzavarai is feltárulnak egy olyan történetben, amely illik életnagyságú személyiségéhez.

A doku rendezője Lesley Chilcott (Helter Skelter: An American Myth), a háromrészes doku 2023. június 7-én debütál a Netflixen. Az első fejezet a sportolóra, a második a színészre, a harmadik felvonás pedig az amerikai Arnoldra koncentrál. Elég izgalmasnak tűnik!

88 Arnold  (2023)

dokumentum | életrajzi

Ismerd meg Arnold Schwarzenegger életét, a súlyemeléssel töltött napjaitól kezdve a hollywoodi sikerein át a kaliforniai kormányzóságáig, valamint nyerj betekintést a... több»

Rendező: Lesley Chilcott
Szereplők: Arnold Schwarzenegger