A Hang nélkül: Első nap Észak-Amerikában 53 millió dollárral, nemzetközileg pedig 45,5 millió dollárral, összesen 98,5 millió dollárral debütált, írja a Variety.

Annak ellenére, hogy egy előzményfilmről van szó, felülmúlta a franchise korábbi részeit, ezzel értelemszerűen új rekordot állított fel. A Michael Sarnoski által rendezett, Lupita Nyong'o és Joseph Quinn főszereplésével készült film pozitív kritikákat kapott, jelenleg 84 százalékon áll a RottenTomatoes-in. Itthon ugyanakkor kevésbé győzte meg a közönség, a mafabon a hazai nézők körében 62%-on áll.

Ezzel szemben a Kevin Costner Horizont: egy amerikai eposz című filmje meglehetősen gyengén teljesített: 100 millió dolláros költségvetésével (melynek jó részét maga Costner fizette saját zsebből) szemben 11 millió dollárt keresett, és negatív kritikákat kapott, ami számokban 40%-os értékelést jelent a Rottenen.

Ezzel szemben a Disney-Pixar Agymanók 2-ja továbbra is dominált, és olyan eredményt ért el, amit más film még nem tudott idén. Erről itt írtunk bővebben.

A szóban forgó filmek mindegyike nézhető a hazai mozikban.

dráma | horror | sci-fi | thriller

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»