Eretnek

Eretnek

Heretic

Hivatalos tartalom

Két fiatal, hívő nőt macska-egér játékba csábítanak egy különc férfi otthonában.

(szarka84)

Premier (HU): 2024.11.21.
Forgalmazó: Prorom
Chloe East

2025.02.28 Vivi

Elgondolkodtató

Hugh Grant izgalmas karaktert alakít a filmben. Végre nem egy romantikus komédiában láthatjuk. Végre gonosz karaktert alakít nagy tudással, nyugodt tempóban. A film kezdetekor megismerhetjük a két hittérítő fiatal, visszafogott nővért, Barnes nővért és Paxton nővért. Bekopogtatva járják a várost, hogy új embereket vegyenek rá, hogy a mormonok közé lépjenek be. Mikor Mr. Reed házához érnek, még nem sejtik, hogy milyen veszély vár rájuk. A férfi beinvitálja őket a házba, és a nővérek azzal a feltétellel lépik át a ház küszöbét, ha egy másik nő is tartózkodik a házban. Mr. Reed a "feleségét" ajánlja nekik társaságnak, aki, ha jól emlékszem, áfonyás sütit készít, de a hölgy sose lép elő a konyhából... A nővérek gyanakodni kezdenek, majd amikor megtalálják az asztalon az áfonya illatú gyertyát, összeáll a kép, innen azonnal távozniuk kell. Innentől kezdve jön az izgalom. Végig fenntartja a néző kíváncsiságát, a lányok vajon kiszabadulnak-e. Az ajtók mögött mi lehet? Melyik ajtót válasszák? A befejezés végig bizonytalan és megosztó.

2024.12.04 Eastern79

Elgondolkodtató koncepció

Hugh Grant élete talán legjobb alakítását hozza a pszichopata szerepében, és a vallásokkal kapcsolatos monológja elgondolkodtató és meglepő is egyben. Nagyon okos és hangulatos pszicho-thriller remek történettel.

2024.12.11 Jocpappa

10/4

Nocsak-nocsak, csak nem egy vallást, hitet kritizáló, elbizonytalanító film 2024-ben? Idén úgysem jelent meg ebből hat másik. Hugh Grant brillírozik a szerepében, a forgatókönyv is érdekes, a sztori szépen fel van építve, szétizgultam magam egyes részeken. Ezzel szemben brutál idegesítőek a teszetosza csajok, a végkifejlet túl lapos az addigi út után, és legfőképpen pedig a könyökömön jön már ki, hogy Hollywoodban idén ezredjére akarják belesulykolni az agyakba, hogy aki hisz, az egy balf*sz. Rohadt unalmas, rohadt káros.

2025.01.03 kabel

Vallási krízis

A Heretic amolyan antivallásos thrillerféleség, nem túl mély, vagy komplikált. Saját metaforáját olykor kicsit túl komolyan vette, és túlmagyarázásai valahogy csökkentik kérdéseinek súlyát. Hugh Grant meglepően jól hozza a kétszínű figurát, aki egysz... Teljes kritika

A film 88 676 097 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 32 124 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Sophie Thatcher és Chloe East mindketten mormon nevelést kaptak, így a film forgatása során értékes betekintést tudtak nyújtani a vallásba. Ugyanakkor már egyikük sem tagja az egyháznak.Szerző: csd

Értékelés: 9/10
(2025. 01. 20.)
Minden vallás csak egy jó marketingfogás
A Hang nélkül íróinak legújabb horror-thrillerében Hugh Grant csak vallási kérdésekről akar minduntalan vitatkozni, azonban ez sokkal ijesztőbb és izgalmasabb annál, mint amilyennek elsőre hangzik. Több