Stallone: Bruce Willis kapzsi és lusta

Amikor 2010-ben megjelent a The Expendables - A feláldozhatók, a rajongók imádták. Nem csoda, mivel Sylvester Stallone összerakott egy olyan régimódi akciófilmet, amiben a ’90-es évek megannyi akciósztárja együtt szerepelt. Köztük volt Jet Li, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren és Mickey Rourke is. És mellettük felbukkant Bruce Willis is, igaz, csak egy kisebb szerepben.

Sylvester Stallone elégedett volt a csapattal, ezért nagyjából ugyanezekkel a nevekkel forgatta le a második részt és nem sokkal később ugrott neki a harmadiknak. Igen ám, csakhogy a harmadik részben már Bruce Willis nem kapott helyet.

Történt ugyanis, hogy mikor Bruce Willis orra alá dugták a harmadik részre szóló szerződést, ő nem volt elégedett vele. Sylvester Stallone elmondása szerint nagyjából négy napi forgatásról volt szó – vagyis ezúttal sem lett volna sokkal nagyobb szerepe mint korábban – amiért 3 millió dolláros gázsit ajánlottak fel neki. Ő azonban ugyanennyi munkáért legalább 4 milliót szeretett volna kapni.

Nem sikerült megegyeznie a feleknek, így Bruce Willis távozott. A keletkezett űrt Sylvester Stallone gyorsan fel is töltötte egy másik sztárral, Harrison Forddal. Amikor hivatalossá vált, hogy az Indiana Jones filmek sztárja csatlakozik a stábhoz, Sylvester Stallone a Twitteren kürtölte világgá a hírt. És nem sokkal később egy másik tweetben hozzáfűzte, hogy „kapzsi és lusta… a tökéletes recept egy karrier leépítéséhez.” – egyértelműen utalva ezzel Bruce Willisre.

Természetesen nem maradt el a válasz sem, amire egy interjúban került sor. Bruce Willis úgy fogalmazott, hogy nem is a pénz volt a fő problémája, inkább kreatív ellentétekről volt szó. Számára ugyanis a robbanások már baromi unalmasak.

Végül Sylvester Stallone részéről is tisztázódott a dolog, mivel később egy újabb tweetben már arról írt, hogy rendezték a nézeteltéréseket, minden szuper köztük.