Szexuális bűncselekmények miatt indult eljárás Stallone ellen

A Los angelesi kerületi ügyészség szexuális bűncselekmény miatt nyomoz Sylvester Stallone ellen, jelentette be Greg Risling szóvivő. Az ügyről és a vádlóról semmilyen további részlet nem derült ki, ám a Santa monicai rendőrség szerint az eset a 1990-es években történt. Az ügyről a rendőrség csak 2017 novemberéber szerzett tudomást, majd át is adták a kerületi ügyésznek.

Marty Singer, Stallone ügyvédje szerint ügyfele mindent tagad, és elmarasztalta az ügyészséget, hogy egyáltalán bejelentették a nyomozást, mert ez rossz fényt vet az ügyfelére, és hiába tagadja a vádakat, a nyilvánosság már ennyiből is azt fogja gondolni, hogy tényleg megtörtént az eset.

Stallone vádlójáról nem tudni semmit, csak annyit, hogy Singer szerint a nőnek valóban volt köze a színészhez: a nyolcvanas években közös megegyezésen alapuló viszonyba bonyolódtak egymással, de szó sincs semmilyen szexuális bűncselekményről vagy erőszakról.

Az ügyet Los Angeles megye különleges osztálya vizsgálja, amely a Harvey Weinstein-botrány kirobbanása után jött létre, és amely kifejezetten a szórakoztatóiparban történt, szexuális bűncselekményeket és visszaéléseket hivatott kivizsgálni.

Nem ez az első eset, amikor a színészt szexuális bűncselekménnyel vádolják: novemberben azzal gyanúsították meg, hogy 1986-ban erőszakoskodott egy kamasz lánnyal egy hotelben. Bár úgy húsz évig nem is nagyon beszéltek egymással, a színész volt felesége, Brigitte Nielsen rögtön Stallone védelmére kelt. Abban az időben épp friss házasok voltak, és mindenhova elkísérte a színészt, így szerinte alaptalanok a vádak.

Hogy mi lesz az ügy kimenetele – és hogy az mennyiben fedi a valóságot – még a jövő zenéje, a színész addig is nagyban dolgozik következő filmjein.