Jodie Foster egy nemrég készült interjúban elárulta, hogy a traumák miatt kerülte az élő színházi szerepléseket.

Foster ritkán beszél arról, hogy John Hinckley Jr. 1981-ben merényletet követett el Reagan elnök ellen, hogy lenyűgözze őt. Az interjúban, amelyet az Entertainent Weekly magazin adott közre, a színésznő azt is elmondta, hogy nem sokkal az eset után Hinckley egy főiskolai előadásán egy fegyverrel jelent meg.

Ez az eset végül hatással volt a karrierjével kapcsolatos döntéseire. Foster vonakodása a színészettől, különösen a színházzal szemben, ezekből az eseményekből fakad. Korai hollywoodi sikere mélységesen ellentétben áll személyes küzdelmeivel.

“Már nagyon régen volt. Valószínűleg nem is tudod, de azért lőtte le, hogy lenyűgözzön, és leveleket írt nekem, szóval ez egy nagy pillanat volt az életemben” - mondta a színésznő, majd hozzátette, hogy ebben az időszakban folyamatosan testőrök kísérték, titkosszolgálati emberek vették körül, ennek ellenére úgy döntött, hogy vállalja a szerepléseket.

Foster éppen csak betöltötte a 18. életévét, és mindkét hétvégén, amikor a darabban játszott, észrevette Hinckley-t az első sorban.

“Mélyen traumatikus pillanat volt, és soha nem vallottam be, hogy talán ennek is köze van ahhoz, hogy soha többé nem akartam színdarabot játszani” - jegyezte meg Foster.

Jodie Foster legutóbbi alakításai egyébként A törvény nevében - 4. évadában és a 2023-ban megjelent Nyad című produkcióban láthatók.

dráma | krimi | misztikus

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»