Augusztus 22-én mutatják be a hazai mozik A holló új változatát, amire a gyártó Lionsgate most már mint "új változat" hivatkozik, amely csak forrásként tekint az eredetire és James O'Barr képregényére is.

A filmről még egy újabb infó jött, méghozzá az, hogy a Motion Picture Association minősítő bizottsága R-besorolást adott rá, a véres erőszak, a rengeteg vér, a durva nyelvezet, a szexualitás és droghasználat megjelenítése miatt.

A sztori annyiban ugyanaz, hogy Ericet és Shellyt meggyilkolják, majd Eric visszatérhet bosszút állni. Azonban ez az Eric nem a Brandon Lee által játszott jófiú zenész, hanem egy ex-drogos, legalábbis félvilági figura, akit eleve a múlt árnyai kísértenek, üldöznek. Most Bill Skarsgård interpretációjában láthatjuk őt életre kelni, Shelly pedig Fka Twigs lesz.

A James O'Barr által készített képregénysorozat alapján készült első változat, az azonos című, A holló 1994-ben került a mozikba. Miután három folytatást is készítettek (mindegyik más-más feltámasztott karakterről szólt), 2008 végén jelentették be először a nagy remake-et...

...majd ez a tervezett újrázás hosszú időt töltött a fejlesztési pokolban. Több forgatókönyvíró jött és ment, komplett forgatókönyveket írtak meg és vetettek el, stúdiók mentek csődbe és olyan rendezők vettek részt az út során a fejlsztésben/tervezésebn, mint Stephen Norrington, Juan Carlos Fresnadillo, Corin Hardy. A hosszú fejlesztési időszak alatt a főszerepre olyan színészek jelentkeztek, mint Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Tom Hiddleston, Luke Evans vagy Jason Momoa.

Továbbra is az eredeti rajongóinak egyik legnagyobb kérdése, hogy erre az új változatra valóban szükség volt-e, mi lesz a létjogosultsága. Nos, pár héten belül meglátjuk!

NA A holló  (2024)

akció | fantasy | krimi | romantikus | thriller

Eric Dravent és Shelly Webstert lelki társakként elválaszthatatlan kötelék fűzi össze. Shelly múltjának kísértő árnyai azonban újra felbukkannak, ami tragikus véget ér a... több»