2024.09.16 09:03 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Ez nekem nagyon gyenge lett

Oliver Hirschbiegel filmje...

Na szóval, hogy miért is nem tetszett jelen mozink?

Ez nekem nagyon gyenge lett

Őszintén megmondom, kissé röhejesnek tűnik az egész script és a történet menete, megvalósítása...

Lezuhan egy meteorit, és az emberek csak úgy hozzápiszkálnak, úgy, hogy a hatóságok nem szállják meg öt percen belül a helyszínt?

Amerikában?

Na ne nevettess!

Aztán nem tudják kiszűrni, ki a fertőzött, ki nem?

Ez most komoly? Szerintem blődség!

Kollektív tudat a megszállók és az emberek között?

Ezerszer lerágott csont már a filmes és könyves világban, első nagy kidolgozója maga Stephen King mester volt anno...

A gépies pofák, merev, zombiszerű emberek inkább nevetségesek voltak, mint félelmetesek...

Hová menekültek a fertőzöttek?

Ha annyira kollektív lett volna a tudat a „megszálló” idegenek és az emberek között, akkor az lett volna az első dolguk, hogy a világ minden tájára küldjenek fertőzötteket!

Na de mindegy is...

Erőltetett és baromira klisés hülyeség lett az egész, semmi drámai hatással alátámasztva!

Na és a fertőzés?

Hőseink pillanatok alatt felfedezik, hogy ne aludjunk, ki is az immunis, és mi lenne az a bizonyos gyógymód?

Két rohangálás között!

Hú, bakker...

Kegyetlen az amerikai agyatlan társadalom észjárása!

Nézzük színészeinket!

Tucker, az exférj (Jeremy Northam) hihetetlenül egysíkú, gyenge karakterű színész, Dr. Galeano (Jeffrey Wright) inkább egy hippinek nézett ki, mint tudósnak, Yorish, az orosz nagykövet (Roger Rees) talán még hitelesnek is tűnt, igaz, nem volt nehéz kitűnnie közülük...

Carol Bennell szerepében a szexi színésznő, Nicole Kidman játszott, és kijelenthetem, egyik legrosszabb alakításában láttam...

Mutat egy mellbimbót, egy feneket (igaz, pompás), és végig lihegi, szaladgálja a filmet, faarcal (és nem a szerep miatti faarcra gondolok), és unalommal az arcán. Látszik, hogy csak a pénznek örül, amit a forgatás után markolt fel...

Na és itt jön „dzsémszbond” bátyám, aki úgy vénül meg, hogy a színészethez köze sincs! Daniel Craig, akinek soha, semmilyen színészi momentuma, mozdulata sincs, mintha fogalma sem lenne, mit is keres a képernyőn!

Hát jelentem, ha igazat olvasunk róla, igen sokat tesz zsebre, filmenként!

De ha már ilyesfajta filmeket keresünk, említenék egy párat, ami sokkal többet ad, és élvezhetőbb, mint ez a katyvasz!

John Ottman zenéi még rendben is vannak, de Rainer Klausmann kamerakezelése és Hans Funck meg Joel Negron vágók nagyon rossz vágásai az agyamra mentek!

Vírus, 1995; The Bay, 2012; Otthon, biztonságban, 2006; A Gyógyultak, 2017; Tropique, 2022...

Van még, de hirtelen ezek jutottak eszembe a paletta minden fajtájából...

Ennyit a filmről, több szót nem is érdemel...

Az IMDb-n 83 ezer vélemény után 5,9/10-es, a TMDB-n 1478 szavazat után 60%!

Nálam ez a mozi mindössze kettő csillag és 38%!

Semmi több...

PurPur kenyér, tükörtojás és sült szalonna, hozzá egy jó pohár csipkebogyó tea...

És ennyi!

78 Invázió  (2007)

sci-fi | thriller

A Patriot űrállomás robbanása bevilágította az eget Dallas és Washington között, melyet követően rengeteg törmelék hullott Amerika területére. Carol Bennel pszichiáter... több»

2