Visszaemlékezve, amikor először a köztudatba került ez a rajzfilmsorozat, a zenéje volt az első, ami megfogott benne. Habár 2012-ben már gimisként inkább a videójátékok világa foglalkoztatott jobban, húgommal gyakran néztük közösen a tV-t iskola után, már ha éppen nem volt zeneiskola vagy úszóedzés. Személy szerint engem a sorozat gördülékeny animációja fogott meg akkoriban, majd ahogy bontakozott ki a történet és a színes, rejtélyekben gazdag világa valahogy mindig ugyanazokat a részeket ismételték, így elég hamar azok közé a rajzfilmek közé került, amit csak azért kapcsoltunk el, mert már láttuk az adott részt.
Nem igazán tudom megmagyarázni a miértjét, de eszembe jutott az előző héten a zenéje, és mivel a Disney+ előfizetésem még aktív, így hát nekiláttam végignézni mind a két évadját. Úgy írom ezt a véleményt, hogy a 41. részt nem sokkal ezelőtt fejeztem be. A kedvenc epizódom a 2. évad 11. része („Not What He Seems”) volt, nagyon király fordulat.
Azok, akik lepontozták, valószínűleg 5 résznél többet nem láttak az egészből, irreleváns és „bugyuta” a sorozat 10%-a után véleményezni. Igen, az első pár rész egyáltalán nem szemlélteti azt, ami a 2. évadban kibontakozik, de ez a szükséges bevezetés, valamire fel kell építeni a történetet és megszerettetni a karaktereket a nézővel, ott, ahol a helyzet megkívánja, igenis komoly tudott lenni a sorozat, mégis tele van poénos jelenetekkel, amik így huszonévesen is viccesnek számítanak a kreatív és váratlan humorukkal. Egy igazán remek és tényleg a korosztálynak szóló rajzfilmsorozat teljesedik ki a két évad által, amit teljes mértékben ajánlani tudok, sőt bánom, hogy anno, amikor húgommal néztük, nem tudtunk a végére érni az első évadnak sem, pedig tele van olyan dolgokkal, amik szerintem tök jól tükrözik a testvérek közti odafigyelést, törődést.
Szóval az évek során mindig is kíváncsi voltam, hogy mégis mitől lett ez a rajzfilm sokak kedvence, és be kell valljam, ilyen összeszedett, fordulatos történet nem sok akad a rajzfilmek világában. 10/10.

83 Rejtélyek városkája (2012)
animáció | családi | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték
A sorozat főhőse Dipper és Mabel Pines, a 12 éves ikerpár. A nyári vakációt az Oregon állambeli Gravity Fallsban töltik, ahol nagybátyjuk egy turistacsalogató vállalkozást... több»
Szereplők: J.K. Simmons, Mark Hamill, Linda Cardellini, Nathan Fillion, Kyle MacLachlan