Nagyon nehéz a sorozatra egészként tekinteni, mert a Charlie Sheen utáni időszak kritikán aluli. Tulajdonképpen két teljesen különböző szériáról beszélhetünk egy név alatt...
Az első nyolc évadot tucatszor megnéztem már esti kikapcsolódás, munka utáni rövid szórakozás céljából. És most maradjunk is kicsit itt a Charlie Sheenes részeknél (összesen nyolc évad): a történet apránként, az évadok elteltével mindig hozott egy kis újítást, de sosem rontott a sorozat minőségén. Alan Harper szerethetően volt számító és ügyetlen, Jake Harpert pedig a vicces és egyben cuki jelző kísérte végig, aztán a kamaszkori középsulis, első szerelmes dolgot is igen jól elviccelték vele. Charlie Harper egyenesen király, és tényleg ő volt a sorozat magja. 90%-ban az ő stílusa/beszólása tette könnyesre röhögőssé az adott részt. Charlie Sheen kiírásánál, ha befejezés nélkül is, de lezárják a sorozatot, megmaradhatott volna egy toplistás szitkomnak.
De nem! Kellett egy új irány, kellett egy Ashton Kutcher. A színészválasztással nem lett volna gondom, de ő mellette minden szerethető tényezőt tönkretettek. Hosszú ideig az altesti poénok, a rengeteg füvezés próbálja fenntartani a humort, és Alan Harper karaktere is teljesen elvesztette az egyensúlyát: a szerethetően szerencsétlen figurából egy túltolt, idegesítő bohóccá válik, akinek minden jelenete erőltetettnek érződik. A tizedik évad felére sikerült megszokni, akkor már nem gondoltam, hogy tudnak lejjebb menni. Tudtak. Édes istenem, de még hogy. A "kicsi" is távozott a sorozatból, és ezzel végképp értelmét vesztette a cím is...
Lelőni az összes baromságot nem akarom, de elég hosszú lenne a lista felsorolni a negatívumokat. Sikerült úgy megnéznem az utolsó két évadát a sorozatnak, hogy egy mosolyt nem ejtettem el, egyenesen botrányos.
A Rém rendes család mellett a Két pasi meg egy kicsi iskolapéldája annak, hogyan lehet egy szeretett sorozatot teljesen leépíteni. Ha a készítők időben befejezték volna, ma egy legendás szitkomként emlékeznénk rá – így viszont egy hosszan elhúzott bukás lett belőle.

86 Két pasi - meg egy kicsi (2003)
Charlie egy megrögzött agglegény, malibui házában tölti mindennapjait, drága sportautóval jár, és bármilyen nőt megkaphat. Az élete azonban a feje tetejére áll, amikor öccse,... több»
Szereplők: Charlie Sheen, Holland Taylor, Jon Cryer, Arnold Schwarzenegger, Mila Kunis