Izzó feszültségű dráma, amely képes teljesen a hatása alá vonni a nézőt. Fauna Hodel története megrázó, tragikus és sötét titkok sorozata, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A történet súlyát még inkább fokozzák a stáblistába bevágott képek a sorozat alapjául szolgáló valódi gyilkossági ügyről és szereplőiről.
A sztori ugyan az első részben kicsit vontatottan indul be, de már a rész végén megkapjuk azt az éjsötét atmoszférát, amely aztán az egész cselekményt végigkíséri. A főszereplő körül szinte folyamatosan izzik a levegő, ő a történetben egyre inkább kiélesedő két konfliktus, a rasszizmus és a korrupcióval elfedett beteges vágy ütközőpontja.
Ugyanis miközben szembesülnie kell valódi származásával és azzal, hogy a nagyapja George Hodel, a beteges hajlamú hollywoodi nőgyógyász, aki egy egész várost tart a markában, a fekete közösségben élve naponta szembesül a rasszizmus egyre nagyobb mértékű eldurvulásával. Az emberi gonoszság eme kétféle megnyilvánulásával való találkozás során a főhősnő mindössze pár hét leforgása alatt naiv kamaszlányból felelősségteljes nővé érik.
A Faunát alakító színésznő, India Eisley magával ragadó, ám visszafogott játékával nagyon jól érzékelteti a karakter fokozatos, ám egyre gyorsuló felnőtté válását az egyes epizódok során, felfedve legmélyebb belső vívódásait, ugyanakkor megtartva sejtelmes titokzatosságát.
A sorozat másik bravúros színésze, Chris Pine hasonlóan izgalmas szereplőt, egy az igazság megszállottjává vált újságírót alakít, akit már-már teljesen megtört a környezetében tapasztalt igazságtalanság és a katonaként átélt borzalmak. Olyannyira kétségbeesetten keresi a megváltást, hogy végül majdnem fel is áldozza magát érte. Faunával eleinte reménytelemül elkerülik egymást, de végül a közös tragédiák összehozzák őket, hogy együtt keressék meg a továbblépéshez szükséges válaszokat.
Az én vagyok az éjszaka tehát nemcsak sötét tónusú krimi, hanem több megtört, vagy éppenséggel eltorzult lélek útkeresése is.

70 Én vagyok az éjszaka (2019)
Fauna Hodel egy fiatal lány Reno külvárosából. A lány megtudja, hogy születésekor örökbe adták, ám azt nem, hogy pontosan honnan származik. Egy nap viszont olyan felfedezést... több»
Szereplők: Chris Pine, Connie Nielsen, Devon Bostick, India Eisley, Yul Vazquez