2025.04.09 22:15 Verum Hominem Olvasottság: <100x
0

Rossz, és semmi más!

Bazi nagy ház, magányra vágyó, törékeny szőke nő és egy titok, ami belengi az egész sztorit. Sean McConville – a rendező és egyben a forgatókönyvíró is – nem erőltette meg magát túlságosan.

Alice (Brittany Murphy) egy forgatókönyvíró, aki egy bántalmazó kapcsolat lezárása után, amiben benne volt egy spontán vetélés is, ismét dolgozni szeretne. Ebben nagy segítségére van barátnője, Rebecca (Tammy Blanchard), aki segít neki egy hatalmas és üres házba költözni, amit a lány egyik ismerőse ajánlott fel neki, hogy ott, a magányban ismét el tudjon kezdeni dolgozni.

Rossz, és semmi más!

Persze a film hemzseg a kliséktől, nem túl eredeti, de a ház és a táj csodálatos, azelőtt aztán le a kalappal... Szóval a kis szöszi "becuccol" pár napra a házba, de a "scene" nagyon gyenge, lassan, unalmasan folyik a film, leszámítva a nyikorgásokat, halk sírást és állandóan kinyíló ajtókat. És hagy jegyezzem meg, én még ilyen sz*r bevilágítást talán nem is láttam!

Rettenetes "source", állandó sötétség, "incident light", a film körülbelül 3/4-e értékelhetetlen volt, szerencsére alapból rossz a film, így annyira nem lett gyomoridegem tőle, csak egyszerűen bosszantó, hogy ennyire amatőr módon kezelte mind McConville, mind Ross Richardson operatőr, és a "visual effects" team is...

Sem izgalom, sem igazi jump scare, sem igazi velős mondanivaló, ami sajnos meg is látszik a gyér minőségen... Misztikus thriller? A gyengébbik fajtából, és ezen még a "zombiként" csatangoló, meggyilkolt exlakó, Lucy (Thora Birch), és a "majdnem" elpusztuló gyilkos férj felbukkanása sem segít. (Szinte ordított, hogy ez a "trükk" a filmben.)

A film végi csavar csak bágyadt erőlködése egy gyenge produkciónak, nem tudja megmenteni. Igaz, nem is lenne sok értelme. Szerencsére hamar el tudom felejteni.

dráma | horror | thriller

Alice, a harminckét éves írónő versenyt fut az idővel, hogy határidőre befejezzen egy forgatókönyvet. Nemrég gyógyult fel a lelki összeomlásból, ezért is fontos számára a... több»

0