2024.09.01 21:10 csontmániákus Olvasottság: 7799x
0

Kedves, nyájas Olvasóim!

Üdvözöllek titeket a 19. század elejéi Londonban! Na, de tényleg így nézett ki akkor a világ? Biztos, hogy nem, de ezért nem vonhatjuk felelősségre a producereket, mert hát ez egy könyvadaptáció volt. Sajnálatos módon nem olvastam a könyveket, így nem tudom kritizálni e szemszögből a művet. Ami hiányzott nekem, amire már az elején is céloztam, hogy nem eléggé jól mutatja be ezt a korszakot, mint ahogyan azt kellene.

Valahogy itt hirtelen mindenki szerelemből házasodott, pedig ugye akkor nem ez fordult elő. És inkább a csillogást mutatták meg, mint az árnyoldalt. Jó, igaz, ez egy romantikus sztori, szóval mégis mit vártam? Hogy majd a szerelmi szál az csak mellékcselekvésként fog elém tárulni? Amint láthatjátok, nem szeretem a romantikus műveket, viszont ezt nagyon élveztem, ami elismerésre méltó. De mondjátok meg nekem, hogy egy kicsikét nem voltak nagyon eltorzultak ezek a szerelmi szálak, hogy is mondjam, túlromantizáltak? Na mindegy, ez csak az én személyes meglátásom, ha könyvbe is így van megírva, akkor nem hibáztathatom a sorozatot.

Kedves, nyájas Olvasóim!

Azt viszont hozzá kell tennem, hogy rengeteget lehet tanulni a karaktereken keresztül. És nagyon örülök, hogy nem akkor születtem a világra, és nőként már többre vihetem, mint 200 évvel ezelőtt. Boldog vagyok, hogy nem kell mindenhova gardedámmal járnom, nem néznek hülyének, ha olvasok, és nem kell kényszeresen férjet fognom magamnak. Mindenkinek ajánlom e sorozatot emlékeztetőül, hogy mennyit változott a nők szerepe a világ szemében. És, hogy mennyire fontos, hogy elhagyjuk ama csúnya szokásunkat, hogy mindenkit kibeszélünk egymás háta mögött, mert ahogy láthattuk, az többet árt, mint szórakoztat.

dráma | romantikus

A bestseller könyv ihlette sorozat a Bridgerton család nyolc elválaszthatatlan testvérének történetét és szerelmi életét követi nyomon a fiktív Angliában. A Julia... több»

0