2018.09.26 18:02 Márton Olvasottság: <100x
0

Keserű szájízt hagy maga után a Dead Space folytatása

Míg az első animációs Dead Space filmecske meghozta a kedvemet hogy kicsit megismerjem ezt a történetet, addig a második rész legalább annyira el is rontotta. Az első dolog ami ebben már nem igazán tetszett, hogy elképesztő módon gyenge volt a története (persze az első részt sem azért kedveltem, mert oly hihetetlen volt e téren, mégis sokkal jobban éreztem azt, hogy odafigyeltek a megírására)! Már maga a szerkezete miatt is sikerült többször megakasztania és ez nagyban rontott is a film megítélésében! A másik nagy gondom az volt, hogy több fajta animációt használtak (egyre sem mondanám hogy kezdetleges lenne) de a jelen időben zajló történetek, sokkal "kidolgozatlanabbnak" hatottak mint mondjuk a visszaemlékezések során látottak! Sőt mivel a visszaemlékezéseket is több nézőpontból tárják elénk a készítők, én azok minőségében is láttam különbségeket. Ez persze nem lenne hatalmas hiba, de mivel a főbb karakterek legalább három fajta képen jelennek meg a rövidke játékidő alatt, így ez elég zavaróvá vált számomra! Persze voltak dolgok amik az első részből "visszaköszönnek" (nem csak történetileg, de mint maga a Dead Space-re oly jellemzők is) ilyen volt például a rengeteg véres jelenet, illetve ez a rész talán egy kicsit még betegebb is lett az elődjéhez képest! Viszont egy dolgot nagyon is elvártam volna az első rész ismeretében, az pedig a félelmetes hangulat, na ez itt vajmi kevésbé érezhető, legnagyobb sajnálatomra! Úgy tudom hogy elméletileg 2019-ben szeretnének egy élőszereplős változatot is tető alá hozni, kíváncsi lennék majd rá, hogy mennyire lesznek bevállalósak a készítők, illetve a gyártó stúdió! Egy valami viszont biztos, ha azt szeretnék hogy sikeres legyen majd, nem csak rengeteg vér és brutális jelenetek sokasága kell hozzá, hanem történet is, mert az itt ebben a részben eléggé kimaradt!

0