2024.07.23 20:55 Br623 Olvasottság: 722x
5

Adjuk el a Holdat

Csendben bekúszott a mozikba a Vigyél a Holdra, legalábbis én nem találkoztam túl nagy hírveréssel körülötte. Pedig a két főszereplő, Channing Tatum és Scarlett Johansson mellett a zseniális Woody Harrelson is szerepel benne. A történet a holdra szállásról szól, de egy új megközelítéssel találkozunk: itt nem Neil Armstrongon és az űrhajósokon van a hangsúly, hanem az indítómester Cole Davis és egy marketing cápa Kelly Jones párosáról. Bár ez egy romantikus vígjáték, de mégsem a szerelmi szál, amire teljesen koncentrálunk, hanem arra a csapatra, aki lehetővé tette, hogy az emberek élőben nézhessék az Apollo–11 utazását.

A főszereplő Kelly egy olyan nő, aki mindenkit tud manipulálni, szinte szuperképessége a meggyőzés, és ez vicces jeleneteket eredményez. A story csúcspontja, amikor eljön a várva várt nap, és itt eszembe jutott, hogy az én szüleim gyerekként tényleg nézték a tv-ben az egészet, és ez mennyire fantasztikus. A film után az én fejemben is olyan kérdések jelentek meg, hogy vajon mennyire alapszik igaz történeten. De utánaolvasva a főszereplők is kitaláltak, és maga a hamis holdra szállást is csak összeesküvés-elméletnek tartják.

Adjuk el a Holdat

A NASA dolgozója valóban megrökönyödött, hogy kamerát akartak tenni az űrhajóra, hiszen ahogy mondta: magunkat is alig tudjuk elvinni. De mivel az oroszok teljes hírzárlatot tartottak egy-egy kilövésnél, ez is a verseny része volt, hogy az amerikaiak viszont közvetítenek mindent. Valójában nem volt olyan marketinges, akinek feladata lett volna „eladni a Holdat”, viszont a filmben valós akkori reklámplakátokat és reklámokat mutatnak be. Az Omega órát is valóban viselték az űrhajósok, de csak azért, mert az a típus mindenféle időjárásnak kitéve jól szerepelt a teszteken. Összességében nekem nagyon tetszett, bár annyira nem szeretem az áltörténelmi filmeket, de ha nem hiszünk el mindent, amit látunk, akkor nagyon élvezhető kis történetnek lehetünk részesei.

romantikus | vígjáték

Cole Davis (Channing Tatum) a NASA-nál dolgozik, és egyértelmű célja van: az első embert a Holdra juttatni - mielőtt a Szovjetuniónak sikerülne. Az Apollo-missziót azonban... több»

5