2024.08.22 21:48 Ultron Olvasottság: 166x
8

Nagyon cool lett a Romulus

Ez tényleg nagyon cool lett, gyerekek. Nem értem a fanyalgókat. Nektek semmi nem jó? Én viszont élveztem, és direkt tetszett, hogy fiatalokkal csinálták meg az egészet. A fene akar nyuggereket nézni egy Alien-filmben.

A sztori sem rossz: logikusan felépített a script, és nagyon jó a rendezés is. Gratula Fede Alvareznek, sikerült felnőnie a feladathoz, a keze alatt szépen növekszik a feszültség. Megvan a felvezetés, majd a 40. perc környékén beüt a vibe is: jönnek a facehuggerek, és a fiataloknak esnek.

Nagyon cool lett a Romulus

Onnantól elszabadul az őrület. Amúgy van ráció abban, hogy a Ripley által az űrbe kilökött dögöt megkaparintotta a Weyland, hiszen kezdetektől biofegyvert akarnak a xenomorfokból készíteni. Az is logikus, hogy egy külön űrállomáson kísérleteznek velük, és arra is van indok, hogy a 6 fiatal miért jön erre az elhagyatott bázisra. (A hibernáló ágyakért.) A harc életszerű, és végig izgalmas. Nekem bejött a sötét, baljós környezet, a naturalista, fémes helyszínek, a fényekkel való játék, a sok easter egg és a nosztalgikus 79-et idéző elemek (régies monitorok, kapcsolók, űrruhák). És persze nem rossz a fazon az eredeti részből: Ash. A szintetikust alakító pasas (Ian Holm) A nyolcadik utasból már kerek 4 éve halott, de CGI technológiával feltámasztották az ipsét. És nem is rosszul. Jók a kameraforgatások, a közelik és nagytotálok, a mesterséges zörejek és zenei elemek, a vágások. A film minden elemében a halált a fenyegetést sugározza, és meg is hallhatjuk ezt, ha van fülünk hozzá. Ha a konkrét szereplőket nézzük: a mininövésű Cailee Spaeny jól játszik, legalábbis abban a léptékben, hogy nem kell Oscar-díjas alakítás és színpadi művészeti érték ahhoz, hogy valaki egy Alien-filmben hiteles legyen. De szerintem tényleg jól tolja a kiscsaj, és a srácok sem rosszak. Nekem viszont a logikus sztori, az elég jó rendezés, és a cool látvány miatt jó az egész. Kicsit több xenomorf lehetett volna benne, és mondjuk valami meglepő húzás, mondjuk valaki kinyír közelharcban egy ilyen dögöt, de így is jó. A gravitációval való játék is bejött a savas vérrel. Mondjuk, a legvégén az ember-alien hibrid sanszos dolog. Nekem annyira nem jött be, de az utolsó 15 percben tágra nyitott szemmel lestem, mi lesz. Mi a lóf*sz kell még ahhoz, hogy valaki végigizguljon egy ilyen filmet? Aki ezen nem tud izgulni, az máson sem fog, ne erőltesse a műfajt. Én viszont újranézem, mégpedig szombaton az ötödik sorból nachosszal az ölemben. Addig meg itt egy 5 csillagos értékelés. Szevasztok!

horror | sci-fi | thriller

Egy elhagyott űrállomás elfeledett mélységeibe merészkedve egy csapat fiatal űrgyarmatosító találkozik az univerzum legborzalmasabb életformájával. A producer Ridley Scott, aki... több»

8