Néha (igaz, már egyre kevesebbszer), mikor megnézek egy ilyen filmet, elgondolkozom azon, hogy egy ekkora közösségben nincs egy olyan ember, aki az ilyen és effajta filmeket részesíti előnyben, és nem azt a sok szemetet, amit a streamingszolgáltatók szó szerint kihánynak magukból, szinte nap mint nap!
De nekem a Schizoid mégis inkább az átlagos, vagy egy kicsivel talán jobb filmek közé tartozik, hiszen nem kifejezetten volt slasher, sőt bevallom, nekem egy kicsit egy giallóra hajaz David Paulsen filmje!
Kicsit kényelmes a tempója, ámbátor nekem megfelelő, sejtelmes, előre nem sejthető gyilkos és sokoldalú gyilkosságok sorozata...
Drámai elem és a giallóra hajazó elemek váltakoznak a filmben, de szép, feszes tempóban, a film egy percre sem hagy mondanivaló vagy éppen képi látnivaló nélkül...
A történet szerint egy újságíró hölgy, Julie (Marianna Hill), aki nemrégen vált el, csoportterápiára jár, amit Dr. Pieter Fales (Klaus Kinski) vezet...
Ezek után, hogy kissé megismerjük a tagokat, a csoport egyik tagját egy elhagyatott helyen ollóval brutálisan összekaszabolják!
Eközben Julie olyan névtelen leveleket kap, amiknek a betűit kiollózzák, ragasztják, így nem lehet beazonosítani azokat. Nem tudja, mit csináljon, de exférje, Doug (Craig Wasson) figyelmezteti, hogy ne válaszoljon rájuk...
Eközben Julie és Pieter randiznak Pieter házában, de a lánya elrontja, mire Julie zavartan és kétségek között hazamegy. Ám eközben Patet (Flo Lawrence), egy másik csoporttagot Julie csoportjából, ahogyan hazafelé tart, halára szurkálnak.
Látjuk, ahogy Doug meglesi, ahogyan Pieter és Julie hatalmas szexcsatába keverednek, majd ezek után nem sokkal egy újabb csoporttag hal szörnyű halált!
Rosemary (Kiva Lawrence) otthon pihenget a jacuzzijában, ám eközben a gyilkos betör a házába, üldözőbe veszi, majd kegyetlenül megöli, őt is egy ollóval...
De nem is lőném le a poént, érdemes megnézni ezt a filmet, ami nem a gore jelenetekről lett híres, de aki megnézi, bőven tud majd rajta borzongani.
Klaus Kinski alakítása pedig szerintem zseniális...
Az IMDb-n 2000 véleményezés után 5,0/10-es, a TMDB-n 41 szavazatot követően 53%!
Nálam ez laza négy csillag, és Craig Huxley zenéjének és Norman Leigh pompás képeinek köszönhetően 72%!
Sült oldalas és hideg meggyleves...
Pompás étek!

58 Schizoid (1980)
dráma | horror | misztikus | thriller
Egy napilap válófélben lévő párkapcsolati tanácsadója fenyegető leveleket kap a szerkesztőségben. Eközben a csoportterápiás foglalkozáson, ahová éppen a válással járó... több»
Szereplők: Christopher Lloyd, Klaus Kinski, Craig Wasson, Marianna Hill, Joe Regalbuto