A szabad stílusú versenyek világában edződött Jungle Pocket, azaz Pokke mindenáron a legerősebb uma musume akar lenni, ám amikor véletlenül meglátja Fuji Kiseki lenyűgöző futását a Twinkle Series egyik versenyén, ráébred, hogy az igazi kihívás csak most kezdődik. Beiratkozik a Tracen… Több

Író: Kiyoko Yoshimura

69 Umamusume: Pretty Derby - Egy új korszak kezdete (2024)
Előzetesen voltak kételyeim és semelyik kapcsolódó sorozatot nem láttam, de nagyon tetszett, már kétszer megnéztem. Ha szeretnéd újra megtalálni a motivációdat az életben, ez a neked való film. Magas művészeti érték, kiváló és a jelenet hangulatától függően változó animációval.
Abszolút működik akkor is, ha nem vagy hardcore Umamusume-rajongó. A film inkább arról szól, hogyan birkózol meg azzal, amikor valaki elérhetetlennek tűnik előtted. A zene, az animáció és a versenyek együtt olyan hype-ot adnak, hogy észre sem veszed, milyen gyorsan elrepül a játékidő.
A vizuál tényleg elképesztő, minden verseny tele van energiával. Néha kicsit túl gyorsan halad a történet, ezért nem minden szereplő kap elég időt, de a fő konfliktus így is működik. Ha szereted az inspiráló, motiváló sztorikat, ezt érdemes megnézni.
A film összbevétele 8 551 637 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 079 850 forintot termelt. A hazai mozik összesen 764 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.