Különleges darab a Visszavágó (Rematch). Egy sakkozó, Garry Kasparov életébe és gondolkodásába láthatunk be általa. Most nagyon aktuális, az AI korszakban, hogy volt egy gép (Deep Blue) a kilencvenes években, amit az IBM alkotott, hogy legyőzze a vi... Többlág akkori legjobb sakkozóját.
A pszichológiai trhiller fogalmát nehezen értelmezem, de tényleg volt feszültség abban, hogy ki kit és hogyan győz le. A nem különösebben fordulatos történetet sikerült mégis egészen izgalmasan tálalni. Talán sok lett a 6 rész, de mégsem untam el. Olyannyira nem, hogy mindjárt el is kezdtem sakkozni online.
Örültem volna több értelmezésnek a helyzetről, eléggé utána kellett olvasni, mert a filmből kevésbé derültek ki részletek.
Elviekben nyert az IBM gépe, de reálisan ez nem igaz, hiszen több sakkozó állt a háttérben, és menet közben is változtattak a kódokon. Az is rejtélyes, miért szerelték szét a gépet azonnal a játék után. És persze hogy nem adtak elemzést a gép játékáról, hiszen a videós idők óta minden sportoló és sakkozó elemzi az ellenfele játékát.
Nem sok hasonló filmet találni a palettán, mindenképp ajánlom megtekintésre. Persze ne egy akciófilm helyett, hiszen egészen más műfaj.