Egy ingatlancsalásokkal foglalkozó csoport példátlan bűncselekmény-sorozatot követett el az eladások felhasználásával, miközben hatalmas összegeket tulajdonítottak el.
(Hupka Adrián)
Író: Ko Shinjo
Sorozat áttekintés

72 Tokió szélhámosai (2024)
A sorozat alapfelütése dióhéjban a következő: ingatlanban utazó szélhámosok egy csoportja területek és/vagy épületek eladása révén lop el egy csomó pénzt. A forgatókönyv és a fényképezés jó, a karakterek is jók lennének, de sokakkal ellentétben nekem a színészek játéka valahogy nem jött be. Ettől ez még egy nézhető széria, de hatalmas a felhozatal, és ebből számomra nem tudott kiemelkedni. Ázsia-rajongóknak és a téma iránt érdeklődőknek mindenképp ajánlható, amúgy pedig kihagyható.
A sorozat egy jó minőségű japán krimi-thriller, az elejétől a végéig izgalmas. A „szélhámosság” alapvetően föld- és ingatlancsalásról szól, magában foglalja azokat a csalókat, akik egy földterületet illegálisan megszereznek, és eladják azt gazdag ingatlanosoknak. Mindez virágzó iparág volt Tokióban, különösen az olimpia idején. Az izgalmas történet egy kiváló forgatókönyv és a tehetséges szereplők érdeme. A sakktáblán a figurák állandóan mozgásban vannak, az agyad folyamatosan követi a manipulációk és összeesküvések sűrűjét. Mindez nagyon jó érzékkel behálózza a nézőt, kifejezetten szórakoztató a hangvétel, holott tudod, hogy ez illegális, mégis tanúja akarsz lenni a kidolgozott terveknek és a lehúzásnak. Ez a krimi-dráma-sorozat egy nagy hajsza a rendfenntartó szervek és a képzett ingatlancsalók egy csoportja között. Egy izgalmas bepillantás a bűnözés életébe és a hazugságokba. A történet közben folyamatosan beavatnak, elmondják nekünk, hogy pontosan hogyan alakulnak a dolgok. Eddig ritkán látható módon mesélik el a rablás mögött meghúzódó mechanizmusok megértését, a csalások összefüggéseit. Mindent összevetve, a sorozat egy lebilincselően szórakoztató program, amely pontosan arról szól, amiről kell szólnia, egyetlen pillanatot sem veszteget a szöszmötölésre. Ez azoknak szól, akik szeretik a fordulatos és érzelmekkel teli krimiket.