Egy szerepet felajánlottak Jackie Channek és Donnie Yennek is, de egyikük sem vállalta el, ezért kihúzták a karaktert a forgatókönyvből.
Chuck Norris karakterét az orosz szinkronban nem Bookernek hívják, hanem az eredeti nevére, Chuck Norrisra fordították.
A filmben látni egy tollat Sylvester Stallone kezében. Ezt ő maga tervezte A feláldozhatók motívumaiból.
Sylvester Stallone lemondta a film népszerűsítő körútját, amikor fiát 2012. július 13-án holtan találták.
Egy működő vasúti sínt építettek Osamban, Bulgáriában, ami a forgatást követően a vasúti hálózat részeként funkcionál.
Egy kaszkadőr meghalt, egy másik pedig életveszélyes sérülésekkel került kórházba a bulgáriai forgatás során.
Novak Djokovic teniszjátékos ingyen cameózott a filmben: terroristákat támadott meg az ütőjével. Sajnos ezt a részt később kivágták.
Sylvester Stallone elmondta, hogy igyekezett olyan színészeket felkérni, akiknek már egy ideje nem volt igazán befutott filmjük. „Szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akikre egy ideje rájár a rúd, és adni nekik egy lehetőséget. Én is voltam ugyanebben a helyzetben, és nekem bejött, hátha nekik is működni fog.”
Sylvester Stallone megkérte Chuck Norrist, hogy tegyen a filmben utalást valamelyik mémjére. A felesége azt javasolta, legyen a kobrás: „Chuck Norrist megmarta egy kobra, és öt napos őrjítő fájdalom után… a kobra kimúlt.”