A sorozat Hunyadi János felemelkedéséről, életéről és a magyar–török háborúkról szól. Ármány és cselszövés közepette.
(Krisz361)
Író: Lengyel Balázs, Ruttkay Zsófia
Évadok

A kép forrása: Magyar Mozgókép Fesztivál

A sorozat gyengéje pont az, hogy túlságosan hajazni akar a Trónok harcára (mindenki mindenkit elárul, ma barát, holnap ellenség, sok szexjelenet stb.). Negatív kritikusai ezt szokták felhozni elsőnek, meg persze a leszbikus szexjelenetet az évad elején. :) Van, aki történész szemmel nézi, és abba köt bele. Nos, az én szemszögemből negatívumnak tartom a szultáni udvarban zajló "Hürremes" (Brankovics Mara) szálat, nekem az túl szappanoperás volt, amit nem szeretek. Vannak gyengébb részek az évad elején, főleg emiatt. Utána visszább vesznek, és inkább Hunyadira és a környezetére fókuszálnak. A fő pozitívumok azok a csatajelenetek. Úgy néztem őket, mint egy magyar alkotást. Nem hasonlítottam hollywoodi szinthez. A színészi játékkal sem volt gond. Egy alakítást még kiemelnék. (Persze a főszerepet játszó Kádár L. Gellért is jól alakít.) Fekete Ernő karaktere, mint a háttérben mindig ott mesterkedő Cillei, tényleg nagyon nem volt szimpatikus. De ez lehetett a cél. :) Összességében nem tökéletes a sorozat. Viszont nem volt az az érzésem, mint más mostani magyar alkotásoknál, pl. Aranybulla, Most vagy soha!, hogy mi ez a förmedvény... Merem ajánlani. Ha utólag nézi valaki neten, bele tud pörgetni a neki nem tetsző jeleneteknél.