73% 59 szavazat
Rémséges rémmesék

Rémséges rémmesék

A Tale Dark & Grimm
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
24
Szereplők (24)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Viktor  

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

FILMINFÓ

Jancsi és Juliska kilépnek saját történetükből, és ellátogatnak nyolc klasszikus Grimm mesébe és olyan történetekbe, amelyeket a Grimmek inspiráltak.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Adam Gidwitz
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 2021.10.08. | Netflix (2021.10.08.)
 
2024.05.07 Robinson76

legújabb vélemény

Rémesen szórakoztató

Ahogy azt a cím is sugallja, nem kicsi gyerekeknek való sorozat ez. Ugyanakkor kiskamaszoknak és felnőtteknek már igen, mert remek az animáció, és rendkívül szórakoztató is egyben. A történet is igen érdekes, egyszerre egyenes ívű és epizodikus. Jancsi és Juliska a két főhős, az ő útjukat követjük végig. Minden epizódban más-más Grimm mese jelenti az alapot, amit kissé, vagy esetenként jócskán átdolgozva vetítik elénk a készítők, de mindezt úgy, hogy a lényegi mondanivalója megmarad a történeten belül. A történet amúgy tele van drámával és fordulatokkal, a narrátora pedig három szókimondó, de igen vicces varjú, akik tovább dobnak a széria által adott élményen. Amennyiben egy mesei alapokon nyugvó, de korántsem csak kamaszoknak szóló, laza és szórakoztató animációs sorozatot keresel, hát megtaláltad!

0
 
2022.03.31 Ms. Akárki

Jancsi és Juliska egy kicsit másképp

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Remek szórakozás volt felnőtt fejjel, de szerintem tiniknek is remek kikapcsolódást nyújthat. Nagyon tetszett a három varjú mesélő, akik előrébb lendítették a történet folyását, ha egy kicsit is belassult volna. Remek Grimm feldolgozás ez véleményem szerint. Pont annyira változtattak rajta, amennyire érdemes, hogy izgalmas kalandot kaphassunk Jancsi és Juliska új szülőkeresésével. Mondjuk az eleje elég durván indult, de hát egy jó grimmtől mást nem is várhatnánk. A szülők levágták Jancsi és Juliska fejét, és utána az apjuk visszavarrta egy varázscérnával. Erős nyitány, de később nagyon jól és érdekesen megtudhatjuk, hogy mi miatt kényszerültek erre a királyi szülők. Jancsi és Juliska ahogy kóborolnak a királyságban, és saját boldogságukat kajtatják, komoly jellemfejlődésen mennek át az évek során. Meglepően mély mondanivalója van ennek a sorozatnak ahhoz képest, hogy mese. Nagyon remek humorral is bír, ami miatt volt szerintem a Netflixnek az egyik legtöbbet nézett sorozata hetekig. Az animáció is meglepően szép, érdekesek a stíluskeverések egy-egy jelenetnél, amikor akár rajzoltba is átváltunk.

1
 
2022.03.23 Török389133

Az első pár rész még egész jó volt, de utána már elég unalmas lett.

0
 
2021.10.08 Viktor

Meglepően jó minőségi, érdekfeszítő történettel és emlékezetes karakterekkel. Csak ajánlani tudom.

1
 
2021.10.24 Spidey

Rémségesen jól kifacsart Grimm mese. Tipikus példája, hogy egy klasszikus mesével nem szabad kesztyűs kézzel bánni. Ha már hozzányúlnak, akkor tegyen is hozzá a cselekményekhez valami pluszt. Bár azért nem egy gyerekbarát tartalom, pedig nagyon próbálkoztak a véresebb jeleneteken enyhíteni. Remek kis minisorozat.

0