Zodiákus

Zodiac

2018.11.29 harnas1207

Nekem a film színész gárdája miatt lett érdekes a film. Jó kis nyomozós történet, főleg annak tükrében, hogy igaz sztori. Sajnos az ront rajta, hogy mint a való életbe itt sem lett meg az elkövető, így úgy érezhetjük hiába néztük meg a filmet.

2015.09.08 hsanya182

Elég hosszú, színvonala bűnügyi krimi, mely megtörtént esetet dolgoz fel, több mint 10évet átfogó megfejtehetelen gyilkossági-sorozat rejtélyét mutatja be, ami megoldás nélkül maradt, csak gondolatainkban sarkall kiteljesedésre, és ennek megvalósítását jól demonstrálja...

2016.03.13 citizenfour99

Számomra a legkevésbé tetsző Fincher alkotás. Hosszúra nyújtott történet, ami már sokszor átment nálam unatkozásba.

2024.07.20 Jager

Nem könnyű egy ennyire érdekes témát ennyire unalmasan bemutatni

Noha David Fincher valóban tehetséges rendező, azért időnként ő is mellényúl, és csinál vacak minőséget. Ilyen számomra a Zodiákus. Talán ez különbözteti meg a jó rendezőt a zseniálistól. Utóbbi egyszerűen nem készít rosszat. A Zodiákus megtörtént eseményekkel foglalkozik: ténylegesen létezett egy mai napig felfedetlen pasas San Franciscóban, aki 1968-ban és 1969-ben öt embert ölt meg, bár közben, mialatt levelezgetett az újságokkal, 37 ember meggyilkolását vallotta be. A rendezés remek szereplőgárdával dolgozhatott, mindannyian nagy színészek. A gond nem is igazán velük van (bár tény, hogy nem ebben a filmben nyújtják életük legnagyobb alakítását), hanem a fő probléma sajnos a gyenge script és a még gyengébb rendezés. Azért egy ennyire jó témából és egy ennyire jó szereplőgárdából nem lehetett könnyű egy ennyire gyenge végeredményt kihozni. Nagy csalódás volt tehát számomra és kihagyott lehetőség, pedig tényleg nagyon kíváncsian vártam a filmet (és kétszer is megnéztem). Értékelésem: 3 csillag maximum.

2017.01.16 MKristijan

Utólag láttam meg hogy Fincher rendezte, így egésszé vált a dolog. Nem ismertem az alapsztorit, a lezárástól hirtelen féltem , de számomra egésszé vált :D. Tetszett

2016.04.26 TribeBubu

Régebben már láttam, akkor nem kötött le túlságosan. Nem is emlékeztem szinte semmire belőle. Ezúttal viszont nagyon tetszett. Nem egy pörgős film és nagyon hosszúra van nyújtva, ráadásul a bővített változatot néztem meg most, ami vagy öt perccel hos... Több

2015.05.13 Syracuse

Mark Ruffalo egyik legjobb filmje. Szerintem. Nyilván ez sem tökéletes, de a szereplőválasztás jó, a fényképezés szintén, a hangulatát már ezek megadják.

2015.02.11 Zsceeeka

Jó film, de azért szerintem kicsit túlmagasztalt. A színészek rendben vannak, a történet is izgalmas, de a legnagyobb részt azért tetszett, mert igaz történet, enélkül sokkal kevesebb lenne. Finchernek azért vannak ennél jobb filmjei is.

2019.01.06 szabomarc

Szerintem zseniális lett a film, tökéletes színészi gárdával. Nekem nagyon tetszett, lekötött a történet, pláne, hogy megtörtént eseményeken alapszik. Ajánlani tudom mindenkinek.

2016.02.09 doroffee

Jó kis film a Zodiákus-ügy felgöngyölítéséről, Jake Gyllenhaal szenzációs benne (bár mikor nem az), úgy, ahogy Robert Downey Jr. és Mark Ruffalo is. Mindig is érdekeltek ezek a történetek. Őszintén szólva picit túl hosszúnak találtam a filmet, egy 10... Több

2016.02.18 trixxy

Szeretem a misztrikus trilleres, bűnügyi nyomozós filmeket, ha jók a szereplők, akkor meg igazi csemege. Ez az.. Mondjuk a hangulata és a sebessége néhol nyomasztó és lassú, de mindenképpen megéri az időt rászánni:)

2015.11.21 irongozu

A történet megkívánta, hogy valaki vászonra vigye. Szerintem lehetett volna ezt jobban megrendezni. Kissé vontatottra sikeredett. Egyszer azért nézhető.

2020.10.11 Róbert Molnár

Nem egy rövid alkotás, de elég részletesen feldolgozza a sorozatgyilkos sztoriját. Végig feszültséggel teli a film, és néhány ponton kőkeményen illusztrálja a pszichopata hátborzongató brutalitását (lásd tóparti jelenet...). Megéri egyszer megnézni!

2020.12.31 Érdeklődő

Szövevényes

Igaz történetet mesél el ez a film, ami igen hosszúra sikeredett. Talán, ha egy kicsit jobban tömörített alakban tárta volna a cselekményt a néző elé a rendező, nem lenne ennyire nehezen követhető ez a nem mindennapi bűnügyi történet. Azoknak ajánlom a mozgókép megtekintését, akik jó helyzetmegoldó képességgel és türelemmel rendelkeznek, hiszen az akkori nyomozóknak is komoly fejfájást okozott a bűnelkövető kézre kerítése.