Kamaszok

Adolescence
Alibi

Sorozat áttekintés

1. évad (2025) - 4 epizód

A család világa a feje tetejére áll, amikor a 13 éves Jamie Millert letartóztatják iskolatársa meggyilkolásáért. A fiuk elleni vádak miatt minden szülő legrosszabb rémálmával kell szembenézniük.

(szarka84)

Forgatókönyvíró: Stephen Graham, Jack Thorne
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 2025.03.13. | Netflix (2025.03.13.)
Mark Stanley
Erin Doherty
Christine Tremarco

2025.03.28 neki

Vitathatatlan

A színészek nagyon jók. De lehet, hogy én vagyok túl sok gonosz között. Lehet, velem van baj, mert ez egy rosszabb napom. Annyi rengeteg tragédiát, drámát látok, hallok, hogy erre a filmre a hype alapján alig voltam kíváncsi. Aztán csak megnéztem: egy számomra átlagos történet egy fiúról, akinél elgurul a gyógyszer, aztán mikor rádöbben, mit tett, mindenki hibás, mindenki gonosz. A második részben elhangzik egy gondolat: "megint nem az áldozatról szól". Azta, és igen, egy tucat sorozatgyilkos élt a világban, és amellett, hogy elvették a jövőjét az áldozataiknak, még ezek a szörnyek lettek a hősök. A színészgyerek olyan hitelesen adja a zakkantat, hogy ha a szülője lennék, nem igazán hinnék neki el semmit, amit mond vagy tesz.

2025.03.16 szemtelen

a nap véleménye

Nyers valóság, vágatlanul

A „Kamaszok” döbbenetes drámasorozat egy rejtélyes bűncselekményről és egy nyomozásról, történetesen arról, hogy a 13 éves Jamie Miller meggyilkolta-e az egyik osztálytársát. A sorozat kíméletlenül nyers, valódi pillanatokban rögzített produkció. A ... Teljes kritika

2025.03.15 Dorkateo

A gyomorforgató valóság reális bemutatása

Aki egy divatos krimit akar látni, és izgulni a fotelből a látványos fordulatokon, az el se indítsa ezt a filmet! Direkt nem sorozatot írok, mert ez valójában egy hosszú film. Kegyetlen részletességgel, helyenként talán unalmasan is végigveszi egy gy... Teljes kritika

2025.03.23 Ildikó Bacskai

Kamaszok (2025)

Minket 4 órára székhez szegezett a sorozat. Számos nagyon fontos témát érint a filmsorozat, úgy mint: a fiatalok meg nem értettsége, a szeretet és figyelem utáni sóvárgás, nőgyűlölet, a férfiak indulatkezelési gondjai, a nők hajlamossága arra, hogy elfordítsák a fejüket a kényelemért cserébe. Erős pszichológiai film, nagyszerű rendezés. Nagyon tetszett.

Brad Pitt executive producerként vett részt a sorozat elkészítésében, mivel produkciós cége, a Plan B Entertainment is közreműködött a projektben.Szerző: ospir

Eddie (az apa), azaz Stephen Graham arca leginkább Guy Ritchie Blöff (2000) című filmjéből ismert, ahol a suttyó Tommy szerepét játszotta. A Kamaszok c. sorozatban nemcsak főszereplő, hanem a sorozat egyik forgatókönyvírója is.Szerző: ospir