Az avignoni szerelmesek

Az avignoni szerelmesek

Avignon

A színészként küszködő Stéphane társulatával érkezik az avignoni fesztiválra, hogy előadjon egy bulvárdarabot. Ott összefut Fannyval, egy híres színésznővel, akinek a bűvkörébe kerül. Egy félreértést kihasználva, hogy közelebb kerüljön hozzá, Stéphane egy hazugságba kezd, amelyet fenn… Több

Rendező: Johann Dionnet
Forgatókönyvíró: Johann Dionnet
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2025.07.17.
Forgalmazó: Cirko Film

Baptiste Lecaplain
Elisa Ruschke

2025.07.19 lászló

Nem tudtam mire számítsak ezektől a 104 perctől, de végül egész jó kis darabka volt. Főleg, ahogy a hazugságrendszer épül: egy félreértés szállítópapírjából lesz menet közben dráma. Nem tolakodó, de elég szerethető karakterek, romantikus feszültség + fesztiválszerelem. Nekem bejött.

2025.07.18 Vuk

Totál randomra vágtam bele ebbe a francia vígjátékba, és meglepett, hogy mennyire élvezhető volt. A sztori könnyed, a hazugságspirál egyre durvább, miközben végig nevettem. A fesztiválhangulat szépen átjön és az Avignon valóban képbe hozza magát. Rövid, frappáns, szórakoztató – simán nézhető.

2025.07.17 petiworkout

Egy tipikus nyári francia film: színház, félreértés, flört, aztán közel harminc percnyi amatőr színész-színész közti malinovka. Tetszett, bár néhol kicsit laposnak éreztem, de az operatőri munka rendben van, a díszletek bájosak. Egy rövid, nem túl szájbarágós, de kiszámítható rom‑kom.

A film 8 957 973 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 995 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A forgatás nyáron zajlott, amikor a dél-franciaországi utcákon a hőmérséklet 40 °C fölé emelkedett – ez a hőség is megjelenik a filmben, hogy hitelesebben visszaadja az élményt.Szerző: Csillag Lajos