Az első Barbie babákat Japánban gyártották le az amerikai Mattell égisze alatt.
Az első Barbie baba ugyanazt a csíkos úszódresszt viselte, amiben Margot Robbie is látható az első jelenetben.
Barbie-t egy 1955-ben forgalomba hozott német baba, Blind Lilli ihlette, noha Lilli alakját eredetileg nem játéknak, hanem egy karikatúrának szánták.
Barbie és Ken kitalálójuk, Ruth Handler gyermekei, Barbara Handler és Kenneth Handler után kapták a nevüket.
Barbie baba teljes neve: Barbara Millicent Roberts.
Az első Barbie megjelenésének dátuma (1959. március 9.) után március 9-ét Barbie hivatalos születésnapjának tartják.
Az első Barbie baba 1959. március 9-én került piacra.
Margot Robbie és Emerald Fennell korábban az Ígéretes fiatal nő című filmben szerepeltek együtt.
Lady Gaga neve is felmerült Barbie szerepe kapcsán.
Eredetileg a Sony lett volna a film forgalmazója, mielőtt a Warner Bros. 2018-ban átvette a projektet.
Korábban Amy Schumer kapta a főszerepet, de 2017 márciusában időzítési problémák miatt kiszállt a projektből.
Emma Mackey, Connor Swindells és Ncuti Gatwa korábban a Szexoktatás című sikersorozatban szerepeltek együtt.
Diablo Cody bevallotta, hogy nem volt forgatókönyve, amikor közreműködött a munkálatok során.
Anne Hathawayt 2017-ben jelentették be Schumer helyére, de ő 2018-ban távozott a projektből.