Nálam ez a film number1. Bármikor meg tudom újra nézni. Nagyon szép,magával ragadó,érzelmileg megfogó romantikus dráma, ma már nem "gyártanak"ilyen szép,profi filmeket!
örök és halhatatlan, minden valentin napon, egy film a szerelemről, vagy inkább szerelmekről kiváló színészekkel
Igazi romantikus klaszikus és időtálló film, ami ma is megállja a helyét. Akár többször is nézhető. Kiválóak a színészek, profi alakítás! Érdemes megnézni!
Mindenképp látnunk kell egyszer mielőtt meghalunk, hisz akkora színészek játszanak bene mint Bogart vagy Bergman. A mai romantikus drámák meg sem közelítik.
A Casablanka időtlen klasszikus, mely most ünnepli 74. évfordulóját, ebből az alkalomból ismét megnéztem. Nagyon tetszik a film története, a párbeszédek pedig egyenesen brilliánsak.
Ma is szívesen megnézem a filmet, igazi romantikus háborús dráma. Nagyon megható és magával ragadó a történet. Időtálló klasszikus! Csak ajánlani tudom!
Egy örök klasszikus, nem csoda, hogy minden magára valamit is adó filmes szervezet a legjobb alkotások közé sorolja. Rendkívüli színészi alakítások, nagyszerű rendezés, és csupa-csupa szállóigévé vált mondat, és kultikus jelenetek. Egészen felemelő, amikor a La Marseillaise elnyomja a Wacht ma Rheint.
Egy igazi klasszikus. Megható, nagyszerű film, remek alakításokkal. Ők igazán nagy színészek voltak.
Alapmű! Klasszikus, kortalan, és Bergman gyönyörű! Tökéletes alkotás, csodálkozom is, hogy nem a lista elején szerepel!
Ez lenne az a "filmklasszikus" ami nekem nem jött át. De lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. :)
Szeretem azokat a filmeket, ahol az ember győzelmet arat a kicsinyesség, önzőség felett, mert a mai világban, ahol a pénz motivál mindent, egyre kevesebb pozitív példát látunk erre. Annyi erő árad a két főszereplőből, hogy nekünk is jut belőle a holnapokra.