A kolónia

Colonia

2025.01.12 Jean Gabin

Greetings from the USA

Miután a 2. világháború nácijai egyik legfőbb menedékéül szolgáló Chilében baloldali elnök nyerte a választásokat, az USA nettó megpuccsolta őt, és egy 17 évig tartó katonai terror diktatúrát szabadított a népre. Százezres nagyságrendben tartóztattak le és börtönöztek be embereket, ezreket statáriális jelleggel kivégezve, sokakat kvázi koncentrációs táborokba zárva. Történetünk egy ilyen táborban játszódik, illetve egy ilyen táborból történő szökés folyamatát kíséri végig. A végén a csavar azt üzeni, hogy a náci kutyából sem feltétlenül és rögtön lesz demokratikus szalonna, vagyis a német nagykövet lazán visszaszolgáltatná a szökevényeket a koncentrációs tábor részére - ha már ilyen sok munkájuk fekszik az átnevelésükben, és ha Chile ennyire méltányos volt nagyon sok (okkal) menekülő némettel szemben... Életszagú, sallangmentes, hiteles feldolgozása egy megtörtént eseménynek, végig lekötött. A készítők nem léptek rá azokra a banánhéjakra, amik minden rendező előtt ott hevernek a hasonló témák kapcsán. Nincs felesleges mértékű, túltolt démonizálás, és a romantikus szál sem gejl. Ajánlott!

2019.10.27 indingo

Nagyon erős történet volt. Megtörtént eseményeket dolgoz fel hitelesen. Hihetetlen és megrázó film volt. A két főszereplő is jó volt együtt.

2016.05.27 Bogi87

Első perctől az utolsóig izgalmas, feszültséggel teli dráma. Igaz történeten alapszik, ez teszi még borzasztóbbá a főszereplők által megélteket.

2018.02.23 Diesel

Nagyon kevés olyan romantikus dráma alkotás készült, ami ennyire letaglózza az embert. A történet szerintem kiváló. Nálam az egy plusz pont volt hogy igaz történet alapján készült a film! Emma Watson, és Daniel Brühl annyira hitelesen szerepelnek a f... Több

2016.11.27 HercegPeter

Jelen van a feszültség, szinte az első perctől az utolsóig lehet félteni a szereplőket. A másik véglet pedig, hogy az ennyi idő is elég arra, hogy megutáljuk a negatív karaktereket. Ez a teljes színészgárda dicsérete. Watsontól várható volt a jó alak... Több

2022.02.13 Klauka89

Végig fordulatos, izgalmas. Együtt tudtam érezni a szereplőkkel, pedig a Harry Potter 20 - Visszatérés Roxfortba után Emma Watson nem volt épp a kedvencem. Daniel Brühlt a Harc a győzelemért című filmből Niki Lauda megszemélyesítőjeként ismerhetjük. ... Több

2018.09.09 MP170506

Az elejétől a végéig leköti a néző figyelmét. Egy feszültséggel, izgalommal teli dráma, teljesen megrendítő, hogy miről is szól ez a történet, kegyetlen... A színészek is kiválóak!

2020.02.05 Szilonka

Emma Watson hogy kinőtte magát! Örülök, hogy komolyabb szerepeket is kap. Maga a film lényegretörő volt, sallangmentes egy komoly témában.

2019.11.20 TomÁcs

Elég tömény film, szinte felfoghatatlan a történtek. Emma Watson alakítása nagyon hiteles volt és jól illett s szerepbe.

2019.10.28 VvV

Erős film nem kétség. A főszereplők közötti kémia nekem nem volt meg. A legvégén az archív felvételek még különlegesebbé tették a storyt.

2020.02.28 Lonka

Jól és érdekesen indult a sztori, de miután a "telepre" kerültek, már kicsit vontatott lett a történet.

2020.01.05 petraszab

Szeretem az ilyen filmeket, mert picit túl látunk a országhatárokon, Mik is történtek a múltban a világban, amit a politikai próbál eltussolni.

2016.11.25 Borga

Sokkal több egy hagományos értelemben vett thrillernél, ugyanis ez egy szívbemarkoló történet az emberi fanatizmus és elvakultság határtalan, könyörtelen voltáról. Emma Watson tündökölt a szerepében.

2019.01.09 Deniel

Az első felében ráncoltam a homlokom, hogy már megint beleválasztottam a "tutiba", de a második felétől kifejezetten jó volt! Számomra az egyetlen negatívum az Daniel Brühl irritáló személye volt!