Miután több gyilkossággal is megganyúsítják, Fletch igyekszik bebizonyítani ártatlanságát, miközben menyasszonya ellopott műkincsgyűjteménye után kutat.
(csd)
Író: Gregory McDonald
Filmgyűjtemény
Fletch (1985)

A kép forrása: Paramount Pictures
Nekem kissé kusza volt a történet, és a főszereplő nem annyira jó komikus, mint elődje, ugyanebben a szerepben.
Sose láttam Fletch-filmeket, nem is hallottam róluk, nincs összehasonlítási alapom, hogy mihez képest milyen. Ebben a filmben Jon Hamm játssza, aki szerintem gyárilag elég vicces fazon, és itt kapott is elég sok poénkodási lehetőséget. Ez egy bűnügyi sztori, maga a bűnügy és a nyomozás viszonylag érdektelen, a film viszont kellően vicces egy szórakoztató kikapcsolódáshoz. Abszurdra vették a humort, ami nekem nagyon be szokott jönni. Pl. Fletch megkérdezi valakitől, hogy mi a számítógépének a jelszava, mire a másik mondja a telefonba hogy „b@szódj meg”. Fletch szomorú, hogy hát de miért, végül sikeresen belép a nevezett jelszóval. Ez így lehet, hogy leírva nem volt akkora poén, de a filmben tényleg vicces jelenet volt. Szóval nem mély, de vicces, úgy érdemes nézni, mint valami sitcomot vagy Family Guyt. Na jó, az utóbbitól azért messze van. De nem rossz.
A „Fletch” figurát először Chevy Chase alakította az 1985-ös filmben, és a karakter gyorsan népszerűvé vált a humor és a nyomozás ötvözésével.
A film vizuális stílusában a klasszikus nyomozós képregények és retró film noir elemeket ötvözi, ami különleges hangulatot ad neki.