A sorozat olyan érdekes és ijesztő állatkülönlegességeket, elsősorban halakat mutat be, melyek létezéséről a hétköznapok embere eddig nem is tudott.
(erare)
Sorozat áttekintés

80 Édesvízi szörnyek (2009)
Azt hittem annó, hogy valami kis horgászásról szól, amit pár perc után úgy is megunok.De,nem. Nagyon jól fel van építve egy-egy eset (baleset, haláleset), érdekesen, "misztikusan" van előadva, amitől az ember tényleg úgy érzi, hogy valami viziszörnyről és annak megtalálásáról van szó.
Olvastam a könyvet is, s mit ne mondjak nem semmi, amit ez a férfi lerakott az asztalra és a műsor is nagyon jól sikerült, de ez a túlmisztifikálások meg halandzsák az 500 kilós vagy 5 méteres halakról több esetben a sorozat és a hitelesség rovására. Ennek ellenére nagyon szeretem, de sok esetben a fentiek miatt hatásvadásznak és időkitöltésnek érzem.
Szeretem nézni az epizódokat, mert kíváncsi vagyok ezekre a halakra. Nagyon sok érdekességet mutattak már. A kifogásukat illetően azonban már szkeptikus vagyok. Többször is az volt az érzésem a nagy horgász horgára inkább csak ráakasztották a halat, ... Több
Amikor Wade elkap egy állatot – legyen szó akár kutatásról, akár sportról –, mindig visszaengedi őket a szabadba. Először biológus, másodszor pedig horgász, vagyis a tudomány és a környezettudatosság mindig az első két dolog a fejében. Ezen egzotikus tengeri állatok elfogása rossz hír lenne számára, valamint az ökoszisztémának is.
Négy óra volt a leghosszabb idő, amit egy hal orsózására fordítottak.