Elk*rtuk

Egy ambíciózus, de munkáltatója által elnyomott közvéleménykutató elhatározza, hogy fényt derít az igazságra, miután rájön, hogy főnöke egy roppant kényes hangfelvétel kiszivárogtatásában vett részt.

A nő célja, hogy jobb pozíciót zsarolhasson ki magának, a nyomozásban pedig újságíróként… Több

Rendező: Keith English
Forgatókönyvíró: Bendi Balázs
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2021.10.21.
Forgalmazó: MegaFilm

2025.05.04 Aragorn

Propaganda, de bemutatja, hogyan gondolkodnak odafent

Ha csinálsz egy filmet, az sokat elárul rólad, pláne akkor, ha bemutatod, hogy szerinted miként működik egy elnyomó rendszer. Ebben az esetben a 2006-os (és azt megelőző) MSZP uralom. A Fidesz bevállalta: készített egy filmet arról, hogy szerintük milyen módon hozták akkoriban a döntéseket. És lőn csoda, olyanra alkották, amilyen a saját mintájuk. Mert ők tényleg így csinálják. Ez a film azért érdekes, mert bár egyértelmű tanpéldája a propaganda alkotásoknak, elénk tárja a Fidesz gondolkodását a hatalomról. Ők valóban szűk körben hozzák a döntéseket, valóban bevetnek verőembereket, nekik ténylegesen vannak fizetett huligánjaik és propaganda-irodájuk a hírek, tények és statisztikák meghamisítására. Ez a film mindennek a kivetülése. A 2006. szeptember 19-én éjjel lezajlott TV székház ostroma viszont látványosan van elkészítve. Aki nem volt ott aznap este, és a médiában sem nézte, az képet kap arról az őrületről, ami ott zajlott. Mindent egybevéve kommunikáció-történeti állomás az Elkxrtuk, csak ebből az egy szempontból érdekes.

2021.10.23 Emmersson

Nem vitás

Egy politikai propaganda, amire "művészfilm" besorolást kértek, csak elfogult lehet, vagyis inkorrekt.

2021.10.23 a-arnold Nézhetetlen

Lehetett volna akár jó is

Lehetett volna akár egy jó film is, ha hitelesen feldolgozzák a 2006-os eseményeket, úgy, ahogy valójában megtörténtek. Ehhez képest tele van hazugságokkal, valótlanságokkal ez a film, szó szerint történelemhamisítás az egész úgy, ahogy van. Szóval filmnek sem nevezném ezt a vackot, ez inkább egy másfél órás fideszes propagandaanyag.

2021.10.22 HE7EDIK Nézhetetlen

Elkúrták, nem kicsit, nagyon.

A film 187 477 272 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 133 072 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film stáblistáján elfelejtették megemlíteni az ATV-t annak ellenére, hogy az előzetesben is látható Gyurcsány-interjú azon a csatornán volt 2006. szeptember 17-én a "Pont7" című műsorban.Szerző: Davlev

Értékelés: 3/10
(2021. 11. 01.)
Ezt bizony ki kell mondanunk. Az Elk*rtukat elk*rták és nem azért, mert nem tudtak volna jó filmet készíteni, hanem azért mert egy propaganda anyagot akartak kriminek álcázva eladni. Ez bizony 30 pont a 100 ból. A 30 pontot az operőtőri munkára, a színészi játékra és a történet alapjára kapják, de az is lehet, hogy ezzel túl kegyes voltam hozzájuk,... Több