Elk*rtuk

Elk*rtuk

2024.11.28 Dysthymia

Egy adott szempontból nézve érdekes kísérlet a film

Ez a film szerintem azért érdekes, mert elárulja a néző számára, hogy mit gondolnak a Fideszben arról, hogy a 2006-os események idején hogyan működhetett az MSZP vezetés. És persze önmagukból indulnak ki! Így az Elk*rtuk valójában egy fordított tükör... Teljes kritika

2021.10.23 Emmersson

Nem vitás

Egy politikai propaganda, amire "művészfilm" besorolást kértek, csak elfogult lehet, vagyis inkorrekt.

2021.10.23 a-arnold Nézhetetlen

Lehetett volna akár jó is

Lehetett volna akár egy jó film is, ha hitelesen feldolgozzák a 2006-os eseményeket, úgy, ahogy valójában megtörténtek. Ehhez képest tele van hazugságokkal, valótlanságokkal ez a film, szó szerint történelemhamisítás az egész úgy, ahogy van. Szóval filmnek sem nevezném ezt a vackot, ez inkább egy másfél órás fideszes propagandaanyag.

2021.10.22 HE7EDIK Nézhetetlen

Elkúrták, nem kicsit, nagyon.

2021.10.23 Caravaggio1978

Normális vélemény itt sosem lesz

Az a baj, hogy itt aki imádja a baloldalt, az mocskolni fogja a filmet, aki nem, az dobja rá a csillagokat. Amúgy a sok vaknak, aki nem is élt tizenöt évvel ezelőtt, fogalma sem lesz arról, pontosan mit vettek el az emberektől ezek. Fogalom hiányában nem lehet véleményt alkotni sajnos.

2021.11.28 Recensor

A másik politikai oldalt mutatja meg

Érdekes módon az, ahogyan a Fidesz megrendelte ezt a filmet, éppen saját magáról árul el sokat. Azt, ahogyan szerintük zajlottak azok a bizonyos napok a hatalom berkeiben. Vagyis pontosan így képzelték el, márpedig mindenki önmagából indul ki, vagyis... Teljes kritika

2022.03.28 harnas1207 Nézhetetlen

Elk*rtuk, hogy megnéztük... A politikai állásfoglalástól függetlenül adott volt egy komoly téma, amiből tipikus magyar alkotás született a legrosszabb fajtából. Aki propagandának szánta, eléggé mellényúlt, mert még ahhoz is gyenge volt.

2021.10.31 Harper

Politikai krimi vagy propagandafilm?

Ambivalens érzésekkel, de óriási várakozásokkal ültem be Keith English rendezésére, mert nagyon jól emlékszem 2006 őszének eseményeire, sőt barátaim, ismerőseim voltak akkoriban részesei több ikonikus történésnek is a fővárosban. Magam is nyomon köve... Teljes kritika

2021.10.23 HungryJabba Nézhetetlen

Közpénztemető

Objektivitásmentes kormányzati moslék.

2021.10.30 Master

Valóságferdítés

A modern kori magyar történelem egyik legfelkavaróbb eseménysorozata zajlott 2006 őszén a szeptember 18-i TV ostrom és az október 23-i oszlatás két kiemelkedő tragédiájával. A téma éppen jelentősége okán érdemelne meg egy objektív, tárgyilagos filmfeldolgozást, ami nem az aktuálpolitika és a választási előkészületek nyomására készül, hanem igazi feltárás nyomán. Az Elk*rtuk sajnos nem ilyen produkció. Ki hiszi el például azt, hogy Dobrev Klára irányította az eseményeket azokon a bizonyos válságos éjszakákon? A film egyes jelenetei valóban jók, és átélhetőséget ad az egészhez a sok eredeti kép is, ugyanakkor dramaturgiailag felejthető a produkció, és a propagandafilm jellege egyértelmű mindvégig. Értékelésem max 20%.

2022.03.21 Solo

Elk*rták, a valósághoz nem sok köze van

Ennek a filmnek külön érdekessége, hogy egy fordított politikai tükörként működik: vagyis éppen a fideszes vezetők (és filmkészítők) cselekedtek volna hasonlóan azokban a bizonyos napokban (az öszödi beszédet követően), hiszen ahogyan mindezt elképzelték (mármint a szocik döntéseit), sokat elárul saját politikai gondolkodásukról is. Éppen ŐK tettek volna hasonló lépéseket 2006-ban, éppen ŐK azok, akik így gondolkodnak, hiszen ebből kiindulva készítették el filmjüket is. 2006 őszén - a hírhedt öszödi beszédet félreértve - megmozdult Budapest, hogy felháborodásának hangot adva érje el Gyurcsány Ferenc lemondását. A film mozgalmasan követi végig az eseményeket, de sajnos propagandajellege, a szoci döntéshozók démonizálása, a csúsztatások tömkelege elrontják az egyébként egészen jól megrendezett végeredményt. Értékelésem gyengécske közepes, inkább 50-60 százalék, mert történelemhamisító jellege mellett nem tudok elmenni. Ugyanakkor a színészi alakítások egyáltalán nem rosszak, és igazság szerint önmagában a rendezés sem rossz.

2022.03.17 Di Canio

Hú, de rossz film volt. A tévéostrom előzményét nagyvonalúan kihagyták, mert az nem fideszes érdek, hiteltelen az egész így, ilyen hosszan elnyújtani pedig már fárasztó is.

2021.10.30 Tanovszky

Politikai thriller a közelmúlt eseményeiről

Kicsit félve kezdtem neki ennek a filmnek. Sok harmatgyenge, amatőr szintű magyar filmet láttam már, és egy ideje alig merek megnézni párat. Gyengébbre számítottam, de meglepett, hogy mennyire színvonalas lett ez a film. Ez egy teljesen nézhető, izgalmas, látványos politikai thriller tisztességes rendezéssel és színészi játékkal, nincs vele semmi baj, sokkal rosszabb filmeket is magasabbra pontoznak. Csak hát bizonyos illetőknek csípi a szemét az igazság. Nehéz megfelelő értékelést találni, mert az akkori miniszterelnök trolljai az első napon hirtelen lehúzták a filmet mindenhol. Azt akarják, hogy felejtsük el 2006 szörnyű napjait. Azt akarják, hogy a fiatalok ne nézzék meg ezt a filmet. Én nem is értem, a lehúzóknak mi a szándékuk, szerintük vajon teljesen rendben van, hogy ilyen dolgok történtek, és próbálják igazolni? Aki most ellenzéki, azoknak bizony fáj a szembesítés. És aki filmet mer csinálni róla, azt le kell gyalázni, világos. Nagyon fontos ez a film a fiatalabb generáció számára, a szülők mutassák meg a gyerekeiknek! Mindez dokumentált, igaz történelem. Nyilván nem dokumentumfilm, hanem játékfilm. Ahogy az amerikai történelmi filmeknél megszokhattuk, egyes részek dramatizálva, feltuningolva vannak. Érdekes, azok miatt nem hisztiznek a mostani trollok. A filmben nincs szó a jelenlegi kormányról, tehát mitől is propaganda?

2021.11.19 johndoe83 Nézhetetlen

Hányás. Propaganda az adófizetők pénzéből.

Hazug féreg Fidesz-propaganda! Okádnom kell. Kerülendő! Utolsó példányig bedarálandó! Valaki ellenőrizhetné a kommenteket és a szavazatokat! Mivel a legtöbben ezt az egyetlen kommentet írták, és egyetlen egyszer szavaztak. Ők a fideszes trollkommandó. Így jön létre a hamis értékelés! Közel sem a valós pontszámot mutatja! Meg kell nézni az IMDb-t. 1.4/10. Na kb. az a valós. De annyira az sem, mert ha lehetne 1 alá menni, akkor 0.000001-et sem ér ez a trágyalé. Kérem töröljék azokat, akik azóta sem csináltak ezen az oldalon semmit, mióta regisztráltak! Elég könnyen kiszűrhetőek így a hamis értékelések!