A Conan Doyle Estate a Netflix ellen beadott bírósági keresetét a Sherlock Holmest alakító Henry Cavill mindössze így kommentálta : "Engem már semmi sem lep meg."
A film Nancy Springer: Enola Holmes - Az eltűnt márki este című könyve alapján készült, mely 2006. február 16-án jelent meg.
Sherlock Holmes Londonban, a Baker Street 221B szám alatt lakik.
Sherlock Holmes születési idejét Az utolsó meghajlás című regény 1854 körülire datálja, január 6-i dátummal.
Sir Arthur Conan Doyle 4 regényt és 56 novellát írt Sherlock Holmes kalandjairól.
Az eredeti Conan Doyle-féle regények és novellák csak Sherlock bátyját, Mycroft Holmest szerepeltették. Egy BBC sorozatban feltűnik a húga is Eurus Holmes néven.
Enola Holmes Nancy Springer 2006–2010 között megjelenő, The Enola Holmes Mysteries című regénysorozatában jelenik meg mint Sherlock húga.
Sir Arthur Conan Doyle eredeti írásaiban Sherlocknak nem volt húga.
A Sir Arthur Canan Doyle örökségét kezelő Conan Doyle Estate pert indított a Netflix ellen, mert Sherlock karakterét nem az eredeti, közkincsként használható történet alapján, hanem a későbbi, szerzői jog által védett művekről mintázták, ahol Sherlock személyisége már jóval modorosabb.
Az Enola Holmes poszterén kirívó történelmi pontatlanság található. A film a 19. században játszódik, és a film plakátja furcsa módon a londoni Portcullis-ház, egy 2001-ben épült kormányépület képéből áll.
A filmben a Harry Potter franchise három sztárja is feltűnik, név szerint Fiona Shaw, Helena Bonham Carter és Frances de la Tour.
A film rendezői székét a Megszállottak viadala direktora, Harry Bradbeer foglalhatta el, míg a forgatókönyvet Az Úr sötét anyagai szkriptjét is jegyző Jack Thorne írta.
Az Enola Holmes eredetileg mozifilmnek készült, de a forgalmazás jogait végül a Netflix szerezte meg.