Adolf Hitler felébredve a 21. században találja magát. A diktátor stand-up humoristaként csinál magának karriert.
(hp)
(hp)Nem semmi már az alapötlet sem, de a megvalósítás is csillagos ötöst érdemel. Ritkán készül ennyire jó német film, pedig a South Parkban is megmondták, hogy németek nem viccesek. Hát de!
Hitler 2014-ben „feltámad”. Timur Vermes (magyar származású) író regénye alapján. A film sokat ellopott az életemből. Kevés általános érvényű jelenet van benne, nagyon német, de mi más is lehetne?! Igazából nem is értem a sikerét, hogy a megjelenés u... Több
Olvastam előtte a könyvet, így annyira nem ütött nagyot. Vagy el kellett volna rugaszkodniuk jobban tőle, vagy követniük, de nem találták el a középutat olyan jól. Viszont az alapkoncepció és színészválasztás is parádés.
A film Timur Vermes azonos című könyve alapján készült. Érdekesség, hogy a filmben (és egyébként a regényben is) Adolf Hitler ír egy könyvet, aminek a címe azonos a regény/film címével. További érdekesség, hogy Hitler könyve éppen ugyan annyiba kerül, mint Vermes könyve, 19,33 Euróba.