Szerintem nagyon jó film, nekem nagyon tetszett, de érdemes előtte elolvasni a könyv változatát , nem okozott csalódást a film érdekes és a hangulata teljesen egyedi. Egy elszigetelt és titokzatos világba visz.
Először a könyv összes részét olvastam el, és meg kell mondanom, nagyon tetszett, jól meg írt könyv, szuper, izgamalmas fordulatokban gazdag leírás.Alig vártam a filmet, amire elsők között vettünk jegyet.Sajnálatos módon sok köze nem volt a könyvhöz:(
Nagyon vártam a filmet, mert mind a 3 könyvet elolvastam 2szer is. Nagy reményekkel ültem be a moziba, erre olyan pofont kaptam, amire nem számítottam. Egyszerűen sírtam, hogy milyen rossz lett ez a film. A jelenetek igénytelenül egymásra hányt kocká... Több
Amatőr kivitelezésű, de elgondolkodtató dráma. A karakterek nem eléggé hitelesek, sablonos hatást keltenek és hiányzik az igazi profizmus. Nehezen bontakozik ki a lényeg.
A könyv sokkal jobban tetszett mint a film. A film nagyon lapos és unalmas, a sztori elég gyenge és az „erotikus”jelenetekből sem hoztak ki sokat. Csalódás volt.
Silány a rendezés, laposak a jelenetek, amatőrök a színészek. A mondanivaló valóban tanulságos, ahogyan bemutatja a kiszolgáltatottságot és az érzelmi vakságot. Számomra monoton történet.
Egyáltalán nem olyan rossz film, mint ahogyan azt sokan mondják róla. Nekem például sokkal jobban tetszett, mint a könyv, utóbbit túlságosan közönségesnek találtam. Szerintem a filmből kihozták a maximumot, amit csak lehetett a történet alapján. Színészek is jók benne.
Értetlenül állok ez előtt az egész Szürke-jelenség előtt. Az egekig lett hype-olva, egész februárban a csapból is ez folyt, de én még senkivel sem találkoztam, akinek ez tetszett volna. Sőt, egyetlen pozitív véleményt vagy kritikát nem hallottam/olva... Több
Jobban beharangozták a filmet, mint amilyen, de összességében nekem tetszett. Viszont nagyon különlegesebbnek nem érzem más hasonló filmekhez képest. A könyv azért jobb volt. A befejezése nagyon tetszett.
Nem éppen feminista, és nem fukarkodik a szexjelenetekkel. Naturális, néha kissé káoszos. Hiányérzettel távoztam a moziból, a végét összecsapottnak tartom. Ezek ellenére megérte, mert nem a megszokott filmélményt adta.
Egész jó kis film, még ha olyan sokan támadják is. Ez előtt egyébként egy picit értetlenül állok, mert szerintem rendben van, még ha nem is lesz belőle kultuszfilm.
Nem olyan rossz ez a film, mint amennyire mondják, persze azt sem állítom, hogy jó, de egyszer simán megnézhető. Ritkán mondok ilyet, de ezerszer jobb, mint a könyv, az számomra túlságosan mocskos volt.