A szürke ötven árnyalata

Fifty Shades of Grey

A regény szerzője sosem járt Seattle-ben, sem Portland-ben, ahol a történet zajlik, az írónő a Google Street View-ból nézte ki az utcákat, amiről írt.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Az Universal Pictures 5 millió dollárért szerezte meg a megfilmesítési jogot.Szerző: ArpiHajdu és Réci

Emilia Clarke azért utasította vissza a főszerepet, mert a meztelenkedés nem fért bele nála.Szerző: mamiéstöti2

Lucy Hale mindent megtett volna a főszerepért, de nem őt választották végül.Szerző: mamiéstöti2

Charlie Hunnam is jelentkezett, de végül nem fért bele az idejébe Christian megformálása.Szerző: mamiéstöti2

E.L.James személyesen ajánlotta fel Robert Pattinsonak a filmszerepet, de végül a készítők mégsem őt választották.Szerző: mamiéstöti2

Alicia Vikander a legnagyobb nyertese, hogy végül nem ő játszotta a női főszerepet, mert így a Dán lány című filmben nyújtott szerepéért Oscar díjat kapott.Szerző: mamiéstöti2

Elizabeth Olsen, az Olsen ikrek húga is sokáig esélyes volt a szerepre.Szerző: mamiéstöti2

Felicity Jones azért nem kapta meg Ana szerepét, mert 30 évesen túlkoros volt, hogy 21 éves karaktert játsszon. Szerző: mamiéstöti2

Garett Hedlund nagyon közel járt Christian szerepének megkapásához, de végül kiesett, mert nem tudott a szereppel eléggé azonosulni. Szerző: mamiéstöti2

Shailene Woodley-t választotta ki E.L. James, a színésznőnek tetszett is volna a szerep, de épp a forgatás időpontjában volt a Beavatott sorozat népszerűsítési turnéja, azért nem tudta vállalni.Szerző: mamiéstöti2

Ryan Goslingnak is felajánlották a férfi főszerepet, de nem tetszett neki se a karakter, se a történet túlságosan.Szerző: mamiéstöti2

A film premierjét az alkotók a Valentin napi hétvégére időzítették. Szerző: erare

A film előzetesének 2014-es premierje után, az év legnézettebb videói között végzett – 100 millió nézőt szerzett egy hét alatt.Szerző: erare