Jégvarázs 2

Frozen II

A készitők Norvégiában, Finnországban és Izlandon is jártak, hogy ihletet merítsenek a nortuldra kultúra megalkotásához és a rajzfilm vizualitásához.Szerző: Artemisia

7 új dal hallható a filmben.Szerző: Artemisia

3 évvel az első rész történései után játszódik.Szerző: Artemisia

Bár filmes berkekben számos alkalommal felmerült, hogy a Jégvarázs 2-ben feltűnik majd Elza szerelme is (aki éppenséggel egy női karakter lett volna), a film betétdalának társszerzője, Kristen Anderson-Lopez végül cáfolta az értesüléseket. Szerző: hp

Chris Buck és Jennifer Lee is visszatért a rendezői székbe.Szerző: hp

Ez a Walt Disney Animation Studios negyedik CGI animációs musicalje az Aranyhaj, és a nagy gubanc, a Jégvarázs és a Vaiana után.Szerző: hp

A Jégvarázs 2 a Walt Disney Animation Studios 58. filmje. Szerző: hp

2015. március 12-én a Disney részvényeseinek évente megrendezett találkozóján San Franciscóban a stúdió producerei és az Olafot szinkronizáló Josh Gad hivatalosan bejelentették, hogy elkészül a folytatás. Szerző: hp

Az első rész betétdalának sikere után Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez is visszatért, hogy új dalokat írjanak a filmhez. Szerző: hp

A Jégvarázs 2-höz északi számi (lapp) nyelvű szinkron is készült. Szerző: hp

A Jégvarázs 2 első előzetesét 2019. február 13-án tette közzé a Disney. A trailert 24 óra leforgása alatt 116,4 millióan nézték meg, mellyel még a Hihetetlen család 2 beharangozóját is túlszárnyalta, melyre ugyanennyi idő alatt 113,6 millióan voltak kíváncsiak. Szerző: hp