A fürdőszobai jeleneteket 6 napon át vették fel.
A forgatással egy időben zajlott le a vágás is.
Az előkészítési fázis mindössze 5 nap volt.
A Jigsaw baba a készítők fejéből pattant ki, a semmiből hozták létre és nem egy meglévő, boltban kapható babát másoltak le vagy alakítottak át.
James Wan eredetileg nem tervezte azt, hogy egy olyan film(szériát) hoz létre, melyeknek a középpontjában a kínzások állnak. Azonban a 2. résztől kezdve egyre inkább ez áll a középpontban.
Mindössze 18 nap alatt forgatták le.
Már egy héttel e film bemutatását követően jóváhagyták, hogy készülhet a folytatás.
James Wan rendező a DVD kommentárban bevallotta, hogy az ijesztő jelenetek többségében saját rémálmait jelenítette meg.
A falra festett X jelölés valójában egy X-alakú fényvetítés volt csak.
Az összes fekete-fehér, valamint igazságügyi fotót a produkció fotósa készítette el, az utolsó pillanatba döntöttek úgy, hogy ezeket bemutatják a filmben.
A forgatási helyszín egy átalakított raktár volt.
James Wan és Leigh Whannell rögtön a filmművészeti egyetem elvégzése után szerette volna elkészíteni első filmjét, azonban kettejük költségvetése csupán egyetlen helyiség megfizetését tette lehetővé. Ezért játszódik a teljes film ebben az egy helyiségben. Az alacsony költségvetés ellenére a filmtörténet egyik legjobban jövedelmező horror filmje vált belőle.
Shawnee Smith első körben visszamondta Amanda szerepét. Mikor második alkalommal is felajánlották neki a karaktert, akkor megnézte Leigh Whannell és James Wan rövidfilmjét. Annyira megtetszett neki, hogy igent mondott.