Jigsaw ismét visszatért, és újabb áldozatokat szed. Amikor Eric Mathews detektív felfedezik az egyik áldozaton a sorozatgyilkos keze nyomát, mindent elkövet, hogy elkapja a férfit. Sikerrel jár, azonban Jigsaw egy lépéssel előtte jár, és Mathews egy kegyetlen játék kellős közepén találja… Több

Író: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman
Filmgyűjtemény

84 Fűrész 2. (2005)
Tegnap este megnéztem ezt a filmet, és azt mondhatom, ez nekem jobban tetszett, és szerintem egy jobb film is, mint az első rész. Minden több benne, több csapdák, több karakterek, több vér és brutalitás, mindez pedig nagyon jól működik. A sztorit is jól tudták folytatni, és a vége is, hát legalább akkorát üt, mint az első rész csattanója, ha nem nagyobbat! Szinte az összes színész hozza a kötelezőt, és a karakterek is jól kidolgozottak. Nekem nagyon tetszett, méltó folytatása az elsőnek!
Mindegy, melyik részét nézed meg, a recept a következő: bizarr próbák, még bizarabb halálok és önjelölt igazság/halálosztó. Fröcsög a vér, ropognak a csontok, és minden áldozat szembesül élete titkos hazugságaival, rejtegetnivaló dolgaival... és mindig mindent mérnöki precizitással hajt véghez az elkövető, úgy, hogy azt a bizonyos Y-faktort - előre nem láthatót - mindig előre látja. (Az életben kábé ennek annyi esélye van, mint húsvéti nyuszinak házasságra lépni egy lépesmézzel.) Viszont imádtam benne Tobin Bellt. A kifejezéstelen arc, a szinte színtelen hang nagyon jól passzolt a karakterhez. A Fűrész még így is érdekes. Hiszen ömlik a vér, gyilkolják egymást az emberek. (Személy szerint jobban szeretem az olyan horrorokat, ahol nem a vérre, mészárlásra helyezik a hangsúlyt.) De mindegyik résznél kíváncsian vártam, hogy vajon ki is bújik meg a legenda mögött! Ennél aberráltabb már csak a Motel című sorozat volt. De ha küszködni akarsz a hányingerrel, látni akarsz fröcsögő vért, akkor hajrá! Filmre fel, és jó szórakozást!
Az 1. rész után nagy elvárás volt a folytatás, de ez minden filmre és minden műfajnál igaz. James Wan magasra tette a lécet, de a 2. rész rendezője, Darren Lynn Bousman állta a sarat, és szerintem ez még egy elfogadható része lett a Fűrész filmeknek, mert a többi már inkább a véres trancsírozásra ment rá. Itt még nem esett át a határon, és kellőképp volt benne olyan jellegű jelenetsor, amit izgalommal és elgondolásnak tartunk szerintem. Jó 2. résznek tartom, végig izgalmas, az ember figyelmét fenntartva. A vége pedig szép nagy csavar lett, azért plusz pont jár a készítőknek.
Az első részben a Jigsaw bábut még damillal mozgatták, viszont a folytatáshoz már egy távirányítású robotot készítettek.