A játékidő utolsó harmadára kellőképpen felpörögnek az események ahhoz, hogy a film megmeneküljön a teljes kudarctól. Ugyanakkor a szokásosnak nevezhető filmvégi duplacsavar ezúttal túltoltnak és feleslegesnek bizonyult. Ahogy igazából ez az alkotás is ebben a formában. Nem nézhetetlen, de a többség biztos nem erre a végeredményre várt. Megvan az év első nagy csalódása, sajnos. Több
Az Üveg végül két szuperhősfilm-típus közül a földre esik: kerüli ugyan a nagyzoló, marveles kliséket, de nem tud olyan művészi kivitelezésű, eredeti alkotássá nemesedni, mint A sebezhetetlen volt. Több
Az Üveg egy remek start az év elejére, ami egy nagyon sötét, nagyon emberi, éppen, ezért földhözragadt filozófiai szuperhősfilm, amit mindenképpen érdemes megnézni. M. Night Shyamalan újra a csúcson ez nem kérdés. Több
Szilánk a szívben
Nem éreztem katarzist, de még csak egy erős bossfightot sem kaptam, mert megalapozatlannak éreztem az összecsapást. Dunn el akarja kapni a Szörnyet, mert az embereket bántott, a Szörny meg meg akar küzdeni a Sebezhetetlennel, hogy lássa le tudja győzni. Ez az erőfitogtatás közel sem elég kielégítő, hogy lekössön és érdekeljen, mi lesz a végkimenetel. Több
Az Üvegből fájóan hiányoznak azok a hátborzongató pillanatok, amik miatt Shyamalan jól sikerült filmjeiért rajongani lehet, illetve a védjegyévé vált film végi csavar se sikerült túl erősre, pedig itt rögtön több is van belőle, de igazán nagy meglepetést egyik sem tud okozni. Több
M. Night Shyamalan egy életműre teszi fel a koronát az Üveg (Glass, 2019) című filmmel. Nem ez a legsikerültebb filmje, de mindazt, amiért lehet szeretni, remekül sűríti össze szuperhős-trilógiájának utolsó részében. Több
2016 szeptemberében a Széttörve (Split) utolsó snittjével körvonalazódott, hogy az indiai származású, amerikai rendező-író M. Night Shyamalan szuperhős-univerzumot épít a 2000-ben megjelent A sebezhetetlen (Unbreakable) köré. Akkor azt hittük, hogy a műfaj végre kap egy frissítő beöntést. Azt hittük, végre jön valami egyedi, ami komolyabban vehető, mint az MCU harsány világa, hogy végre megjelenik egy valódi, stabil lábakon álló, üzenetteljes szuperhős-univerzum, ami nem olyan pszeudo-realista, mint például a DC-moziverzum. A trilógia záróakkordja, az Üveg azonban átlátszó és törékeny lett. Több
Érdemes-e leülni az Üveg elé? Diplomatikusan szólva: remek kérdés, nem könnyű rá választ adni – habár a moziban adtam neki egy második esélyt is. Megérdemelte. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.