17-18 voltam, amikor a tv-ben leadták. Én sajnos lemaradtam róla, de az osztálytársaim napokig idéztek, eljátszottak belőle jeleneteket. Kb. 20 évvel később volt alkalmam látni. Egyszerűen megunhatatlan!!! Örök klasszikussá vált! Azt nem értem, hogy a Monty Python tagjai hogyhogy nem kaptak egy Oscar-díjat sem soha???
Ez tipkusan olyan film, amit vagy fárasztónak tartasz, vagy imádsz. Én személy szerint imádom a film zakkant humorát, azt, hogy sosem tudod, hogy miből csinálnak poént, vagy hogyan csinálnak poént. Mai napig előkerülnek társalgásban aranyköpések a filmből.
A mai napig nagyon szórakoztató film ez. A történet nagyon viccesre sikerült, minden megvan benne, ami egy jó paródiához szükséges. A kedvenc jelenetem az amikor a vérnyúl megattackolja a lovagokat:D
Legutoljára éppen húsvétkor láttam, de igazából a rajongóknak mindig ismételhető, hatalmas fetrengős poénokkal van tele, amiket aztán nagyszerűen lehet idézgetni is. De aki nem bírja ezt a fajta humort, annak nagyon nem tetszik, nos, ilyen esetben nem fanyalogni kell, hanem az első 5 perc után kikapcsolni.
Hát még a "nyúlon túl" sem látni mostanában ilyen jó vígjátékokat, vagy inkább angol humort. Ha ezt valaki nehezen emészti, semmiképpen se üljön le megnézni, mert van benne bőven.
Az angol humor kedvelőinek biztosan tetszeni fog. Nem az a sablonos megszokott vígjáték, hanem sokkal egyedibb, eredetibb annál. Groteszk, elvont humorú.
A gyalog glopp egy olyan hihetelenül jó paródiája az Arthur király mondakörnek, hogy komplexitása miatt sok poén csak másod-harmad megnézésre tárul a néző elé. Kicsit zűrzavarosnak tűnik először, de a végén kerek egésszé áll össze. Hihetetlenül kis költségvetésből egy kiváló filmet alkottak!
Ez a film manapság már nem sok nézőt vonz magához, aki annak idején megnézte viszont szinte kivétel nélkül kedvelik. Tele van jellegzetes mondatokkal amiket még ma is emlegetnek.
Azt mondanám erről a filmről, hogy piszok jól eltudták találni azt a szintet, ami elvárható volt tőle. Talán 1-2 kisebb hiba akadt benne, de ez annyira nem tűnik fel a filmben, hogy szinte nincs is
Egy kultuszfilm, amelyet éltében egyszer mindenkinek látnia kell. Rendkívül őrült, beteg poénokkal operál, de akárhányszor nézi újra az ember, könnyesre neveti magát rajta. Mégis ki tudná elfelejteni az Antióchiai Szent Kézigránátot vagy a vérnyulat?
Vannak benne jó részek, és alapvető profilja az összefüggéstelenség és bárgyúság, ellenben ez engem tartósan nem köt le. A folyamatos ökörködés valahogy nem fér bele a kultúrámba.
Érdekes humorú film, aki vevő erre annak nagyon fog tetszeni én személy szerint imádom. Már többször láttam először gyerekként, de már akkor is nagyon tetszett.