A film forgatása 33 napig tartott.
Magyarországon a Mirax adta ki videokazettán, majd DVD-n a filmet, viszont mindkét alkalommal csak vágottan.
A film eredeti játékideje 90 perc volt, viszont idehaza csak két vágott verziója érhető el, az egyik egy 84, míg a másik egy 87 perces változat.
A filmben feltűnik Kane Hodder, aki egy biztonsági őrt alakít, akinek a neve a kitűzője alapján J. Voorhees volt. Ez egy filmes utalás, ugyanis Kane Hodder három alkalommal is eljátszhatta a Péntek 13. horrorfilmes szériából az ikonikus maszkos gyilkost, Jason Voorheest.
Jack Sholdert szemelték ki a rendezői munkálatokra, de végül nem vállalta el a feladatot, ugyanis nem tetszett neki a forgatókönyv.
A filmbéli Alexandra szerepére eredetileg Dina Meyer színésznőt akarták leszerződtetni.
Andrew Divoff egy interjúban beszélt arról, hogy több mint három órába telt, míg felvitték rá a kellékesek a filmbéli dzsinn jelmezét, és további másfél órába telt, míg eltávolították róla a jelmezt.
Robert Kurtzman, a film rendezője egy interjúban beszélt arról, hogy a forgatás ideje alatt az egyik éjszaka során betörtek a stúdióba, ahol a jeleneteket felvették, és több kamerát is elloptak az elkövetők a forgatási felszereléseik közül.
A film speciális maszk effektekét az a Greg Nicotero készítette akinek a The Walking Dead maszkaiért is felelős!
A filmben szereplő Raymond Beaumont (Robert Englund) bemutatótermében látható egy szobor, ami megegyezik az 1973-as Ördögűző című filmben látható Pazuzo démon szobrával!
A filmben számos olyan színész is szerepet vállalt akik már megformáltak horrorikonokat a 80-as, 90-es években! Ilyen volt például Robert Englund (alias Freddy Krueger), Kane Hodder (alias Jason Voorhees) vagy Tony Todd aki pedig a Kampókéz karaktereként lett ikon!