A Liz Garbus rendezte projektben a nézők intim bepillantást nyerhetnek a királyi pár életébe, többek között arra is, hogy miért döntöttek a sorozat elkészítése mellett.

Sorozat áttekintés

50 Harry és Meghan (2022)
Véleményem szerint az egész dokumentumfilm túl hollywoodias. Értem itt azt, hogy romantikus dallamok, andalítóan összevágott jelenetek. Ami egy film esetében jó is lenne, ha egy kicsit nyálas romcomra fanyalodna a néző. De elméletileg ez a valóság. Én ezzel nem tudok azonosulni egyáltalán. Meghan reakciói, mozdulatai, szándékos pózolásai teljes mértékben marketingfogások, és még az érzelmi pillanatokban is színészkedik. Ez konkrétan 46:26 másodpercnél érzékelhető. De annyira, hogy még egy túltolt, középszerű romcom rendezőnél is gáz lenne. Nem néztem a sorozatot, amiben szerepelt, de nem hiszem, hogy a tehetsége miatt szerepeltették... Egy normális nő, aki nem akarja a magánéletét így kiteregetni, és el akar vonulni a nyilvánosságtól (amit Ő pont hogy nem akar, csak azt állítja), az nem így beszél a szerelméről, vagy arról, hogyan ismerte meg. Mint egy megjátszott o...us konkrétan... A sorozat első részéig bírtam, tovább nem. És azt sem végig! Már az, ahogy a videónaplóban úgy beszél, hogy a hatalmas gyémánt mindenhol látszik, nekem gyomorforgató. De ugyanezt csinálta a polgárok körében is, mindig muszáj volt a gyűrűs kezével, kamera felé mutatva megigazítani azt a hajtincset, ami amúgy mindig kiesett szándékosan a helyéről. Ez szimpla szándékos testbeszéd. A nők értenek hozzá, Ő meg pláne. Így nekem a sorozat sem hiteles...
Semmi olyat nem láttam, ami ne lett volna tényekkel – cikkek, videók vagy épp több tanú – alátámasztva. Tökéletesen mutatják be, hogy az „intézmény” (a monarchia) pont úgy működik, ugyanúgy reagál és vádol, nyomoz és kémkedik, valamint szivárogtat ki és hallgat le, mint bármely mai nagyvállalat. Ehhez erős partner az a 6–7 kiemelt királyi lap, akik bármikor kaphatók lejárató cikkekre. Szépen tetten érhetők a kettős mércék és a hazugságok, még a törvényszegéstől sem riadnak vissza. Undorító!
Elszomorító látni, hogy hogyan működik nem csak a politika, hanem a királyi elit. Ha ők nem lennének, lehet, hogy jobb lenne a világ.