Egy hipnotikus, őrült thriller, amely bővelkedik csillogásban, szexben és erőszakban.
(Szarka Károly)
Író: Nicolas Winding Refn, Esti Giordani

A kép forrása: Neon
Ez a film konkrétan egy kétórás neonlázálom. A sztori néha csak ürügy arra, hogy Refn elképesztő képeket, fényeket és zenéket dobáljon az arcodba, de valahogy pont ettől működik. Nem mindenkinek való, de ha ráhangolódsz, brutálisan beszippant.
A Neonpokol olyan, mintha egy divatmagazin, egy horrorfilm és egy nagyon rossz trip találkozna. A történet nem mindig érdekel annyira, mint maga a hangulat, de a látvány és a zene végig nagyon erős. Elle Fanning pedig tökéletesen hozza azt az egyszerre ártatlan és nyugtalanító karaktert, akiről sosem tudod, mi jár a fejében.
A film összbevétele 662 177 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 883 182 forintot termelt. A hazai mozik összesen 360 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Sophie Thatcher, Kristine Froseth és Havana Rose Liu most először szerepelnek együtt egy projektben, miután Froseth korábban Thatcherrel a When the Street Lights Go On (2017) című filmben, Rose Liuvall pedig a 2025-ös All-Nighter színdarabban dolgozott együtt.