A nagysikerű videojáték franchise, a Hitman legújabb filmes adaptációja. A 47-es ügynök szövetkezik egy fiatal nővel – akit meg kellett volna ölnie –, hogy segítsen neki megtalálni édesapját, és feltárni őseinek titkát. A küldetésük azonban magas érdekeket sért, ráadásul az ügynökség sem… Több

A kép forrása: Twentieth Century Fox Film Corporation
A 2015-ös Alexander Bach rendezte Hitman-feldolgozást tartom a legjobban sikerült 47-es ügynök változatnak, részben a szereplők, részben pedig a rendezés miatt. Rupert Friend számomra tökéletesen hiteles a 47-es agent szerepében, és a csinos Hannah Ware is ideális választás volt partnerének. A rendezés a legelső perctől kezdve feszültségben tartja a nézőt, és folyamatosan kapjuk a jobbnál jobb akciókat is. Szerintem a film csúcspontja az a jelenet, melyben a 47-es ügynök behatol egy rendőrőrsre és a kihallgató szobába, ahol higgadtan elmondja a rendőrtisztnek, hogy simán távozni fog. A történet logikusan felépített, az akciójelenetek élvezetesek, és alig kapunk túlzásokat: az egyik a nagy ellenfél John Smith ügynök (Zachary Quinto) sérthetetlen, fémes bőre. Ez mondjuk picit gagyi, de ezt leszámítva tényleg jó a megvalósítás. A legvégén érzelmeket is kapunk, egy pozitív zárást és egy picit meglepit is. Nálam négy csillagos produkció akciófilmes műfajban. Százalékban 75-80 százalékot is megérdemel.
Nagyon megvett magának az Aleksander Bach–Hannah Ware–Rupert Friend trió, akik ezt a 2015-ös akció-orgiát összehozták nekünk. A 47-es ügynök ugyanis egy igényes és pörgős, élvezhetően izgalmas akciófilm lett, remek bunyós, lövöldözős jelenetekkel. A főhős 47-es ügynököt az Orlando Bloom hasonmás Rupert Friend alakítja, mégpedig teljesen hitelesen. A hölgy, Hannah Ware ugyancsak hihető, mint annak a tudósnak a lánya, akit végig mindenki keres. Jó a sztori, tetszetős a script, és a rendezés is rendben van, Aleksander Bach legelső rendezése egyből ütős. Jól indít a film, egyből egy nagyon látványos akcióban lehetünk, melynek során láthatunk egy remek autós üldözést is. A végkifejlet meglepetéseket is hoz: kiderül, hogy a 47-es ügynök, aki a lányt keresi, valójában jófiú. Innentől a lánnyal összefogva együtt harcolnak. Zachary Quinto a rosszfiú bőrében lesz ellenfelük. A kritika a túlzásoknál jogos: több jelenet is sajnos valóságtól elrugaszkodott. A végső értékelésem így is 75%, minden akció fannak ajánlani tudom.
A film összbevétele 82 347 656 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 49 256 551 forintot termelt.
A főszereplő Paul Walker lett volna.