A drámai hangulatot hitelesen átadta, a vérengzést éppen csak annyira jelenítette meg, hogy nekünk, punnyadt európaiaknak még ne kelljen elfordulnunk a képernyőtől. Amit hiányoltam belőle, hogy a kétórás időtartam ellenére nem fejtette ki jobban, ki ... Több
Hallatlanul volt gyenge és elhanyagolható alkotás ez a film. Legalábbis én így éreztem. Gyakorlatilag pusztán időpocséklás volt. Bőven hozhattak volna ki belőle sokkal többet is, mert az alap történet igazán kedvemre való lett volna.
Nagyon megrázó film, főleg, mert annyira részletesen nem szembesültem azzal a politikai-társadalmi problémával, ami Ruandában zajlik. Az alakítások zseniálisak voltak.
Jó film. Bár tekintve a ruandai helyzet drámaiságát, én egy kicsit többet vártam látvány és színészi teljesítmény tekintetében is.
Fantasztikus film, nagyon megrázó volt, főleg azzal a tudattal, hogy az egész film igaz történeten alapul. Hihetetlen, hogy az emberek mire képesek az életben.
A téma nagyon megrázó, de a film már kevésbé. Igazából ez volt vele a bajom. A nyíltabb, erősebb ábrázolások még jobban elriasztanak az ilyen bűntettektől.
Egy olyan népirtásról szól, amiről sok ember nem is hallott. Pedig több millióan haltak meg Ruandában is. Sikerült minden giccstől mentesen ábrázolni az akkori borzalmakat. A film főszereplője, Don Cheadle remekül adja elő a több száz életet megmentő hoteltulajdonost. Azt hiszem, lelkileg fel kell készülni a filmre.
Érzelmileg nagyon megfogott a film. Ami érdekessé teszi, hogy igaz történeten alapszik. A szolidaritásról , az emberi természetről szóló film. Színészi alakításban igényes, kiváló. Valóban érdemes megnézni!
Ezt el se tudom képzelni miért kellett. Az első jó pár perc után sem tudtam magamhoz térni és szeretni a filmet. Sőt még utána is kellett egy kis idő mire rájöttem, hogy ennek se eleje se vége. Ha teheted hagyd ki inkább.
Szerintem ez a film nem akkora alkotás, mint ahogy sokan azt hiszik. Legalábbis az én ízlésvilágomnak nagyon nem jött be. Persze ez egyéni vélemény, de nekem gyenge, erőtlen volt a játék. Talán a története az egész jó lett volna csak precízebben kellett volna kidolgozni az egészet.
Szerintem a feliratos verziója kicsit jobbra sikerült.Megrázó igaztörténet,teljesen a hatása alá lehet kerülni.A gyerekek által kórusban énekelt dal fülbemászó.
A ruandai események valóban megrázók voltak, de a filmen úgy érzem ez nem jött át kellőképpen. Közel nem kerültem úgy a hatása alá, mint mondjuk egy Schindler listájának.
Ismét egy szánalmas, unalmas és röhejes film, aminek se eleje se vége. Az izgalom messze elkerüli ezt a filmet, ahogy engem is elkerült, az unalom már kevésbé került el. Szóval ez nem jött össze.
Kezdjük ott, hogy élveztem a film történetét, de itt számomra ki is merültek a pozitívumok. A színészek elég gyengék, Sophie Okonedo sírásától a végén már a szőr feláll a hátamon. Ennek a filmnek véleményem szerint sokkal komolyabbnak kellett volna l... Több